سازمان فضایی ناسا قصد دارد برای ماموریتهای آتی خود تراشههای جدیدی را بسازد که حداقل ۱۰۰ برابر قدرتمندتر از نسل فعلی پردازندهای این شرکت باشد. ناسا برای انجام این پروژه با شرکت Microchip Technology وارد همکاری شده است تا فرایند ساخت پردازنده HPSC را آغاز کند.
به گزارش پایگاه خبری صنایع مدرن به نقل از سایت Techradar، باتوجه به صحبتهای وزلی پاور، فناور ارشد ناسا در بخش قطعات الکترونیکی، پردازندههای فعلی این سازمان حدود ۳۰ سال پیش توسعه یافتهاند و همین موضوع باعث شده تا ناسا به فکر طراحی چیپستهای جدیدی بیافتد. به گفته پاور، ناسا برای ماموریتهای بعدی خود به پردازندههای جدیدی که قدرت بیشتری داشته باشند، نیاز دارد.
کمپانی Microchip Technology که برای ساخت چیپستهای جدید ناسا انتخاب شده است، در زمینه ساخت میکروکنترلر، مدارهای مجتمع سیگنال ترکیبی و آنالوگ بیش از ۳۰ سال سابقه کاری دارد. حالا این کمپانی برای طراحی و تولید نهایی پردازنده HPSC یک برنامه سه ساله را در نظر گرفته است تا این قطعات را به موقع به ماموریتهای بعدی اکتشافی در ماه و سایر سیارات برساند.
نسل جدید پردازندههای ناسا انعطافپذیری بیشتری خواهند داشت تا در برخی از مواقع بتوانند برخی از فعالیتهای خود را غیر فعال کرده و انرژی کمتری را مصرف کنند.
ناسا همچنین میگوید این احتمال وجود دارد که بتوان از نسل جدید چیپستهای این شرکت در برخی از عملیاتهای خاص و حیاتی در سطح کره خاکی استفاده کرد. به عنوان مثال، انتقال دادههای حساس، اتوماسیونهای صنعتی و اتوماسیون صنعتی از جمله پروژههایی است که امکان انجام آنها وجود دارد.
گفتنی است که سازمان فضایی ناسا برای اجرایی کردن و ساخت این دست از محصولات ۵۰ میلیون دلار هزینه خواهد کرد.