مهندسان چینی در جدیدترین پروژه خود قصد دارند برای انتقال آب از جنوب به شمال، بزرگترین کانال آبی جهان را به طول 1400 کیلومتر بسازند. البته چینیها فرایند ساخت این پروژه عظیم را از 5 دهه پیش آغاز کردهاند و هماکنون فاز جدیدی از مراحل توسعه آن آغاز شده است.
یکی از مهمترین دلایل مقامات و مسئولان چینی برای ساخت چنین کانالی، تامین آب در مناطق شمالی این کشور است. منابع آبی در بخشهای شرقی و جنوبی چین بسیار زیاد است و مهندسان با این پروژه قصد دارند آب را از مناطق مذکور به شمال کشور انتقال دهند.
گفتنی است که از سال 2014 تاکنون با پروژه مذکور، حدود 54 میلیارد متر مکعب آب از رودخانه یانگ تسه به شمال چین منتقل شده است. حالا چینیها در فاز جدید بزرگترین کانال آبی جهان قصد دارند آب را از سد سه دهانه در روند یانگ تسه به رودخانه هان انتقال دهند. آب منتقل شده از مجرای ین جیانگ بوهان عبور خواهد کرد تا به بخشهای پایینی رودخانه هان برسد.
بر اساس برآوردها، مجرای آبی ین جیانگ بوهان حدودا 1400 کیلومتر طول خواهد داشت که حدودا 1000 متر از آن در زیر زمین ساخته خواهد شد. همچنین این پروژه احتمالا 60 میلیارد یوان (8.9 میلیارد دلار) برای چینیها هزینه در بر خواهد داشت.
البته ناگفته نماند که ساخت چنین پروژه بزرگی با مشکلاتی همچون فشار بالای صخرههای اعماق زمین، گسلهای فعالف سیلابها و حرارتهای رو به بالا همراه و کار مهندسان برای ساخت بسیار دشوار است
اما اگر این پروژه با موفقیت به سرانجام برسد، منطقهای به اندازه پهنای کشور شیلی آبرسانی خواهد شد و با سیراب کردن زمینهای خشک، میتوان سالانه بیش از 595 میلیون تن مواد خوراکی تولید کرد.
منبع: interestingengineering