هر آنچه باید درباره تراشه اسنپدراگون ۸ نسل ۲ بدانیم

هر آنچه باید درباره تراشه اسنپدراگون 8 نسل 2 بدانیم

کمپانی آمریکایی کوالکام که حدود چند ماه قبل اسنپدراگون ۸ پلاس نسل۱ را معرفی کرده بود، به تازگی از جدیدترین پردازنده گوشی‌های موبایل با نام اسنپدراگون ۸ نسل ۲ (Snapdragon 8 Gen 2) رونمایی کرده است. چیپست‌هایی که کوالکام تولید می‌کند، همواره از کارایی و کیفیت فوق‌العاده‌ای برخوردارند و معمولا بسیاری از پرچمداران اندرویدی دنیا به تراشه‌های این شرکت مجهز می‌شوند. از این رو، قدرت گوشی‌های اندرویدی پرچمدار بازار که از سال آینده عرضه خواهند شد، به اسنپدراگون ۸ پلاس نسل  ۲ مجهز خواهند شد.

ما در این مقاله قصد داریم به بررسی مشخصات ساختاری و فناوری‌های به کار رفته در آن نگاهی بیندازیم. پس با ما همراه باشید و با قابلیت‌هایی که این تراشه برای پرچمداران اندرویدی ارائه می‌کند، آشنا شوید.

مصرف انرژی، عملکرد و مشخصات ساختاری

جدیدترین پردازنده اسنپدراگون که به اعتقاد کارشناسان قدرتمندترین پردازنده گوشی‌های اندرویدی بازار خواهد بود، با لیتوگرافی ۴ نانومتری طراحی شده و نسبت به نسل قبلی به صورت بهینه‌تر انرژی مصرف می‌شود. کوالکام می‌گوید که انرژی در نسل جدید سری تراشه‌های اسنپدراگون به میزان ۴۰ درصد کاهش یافته و همچنین بهره‌وری آن با افزایش ۳۵ درصدی همراه بوده است. با کاهش مصرف انرژی، تراشه مذکور دیرتر داغ می‌شود.

در طراحی ساختار سی‌پی‌یو Snapdragon 8 Gen 2 از یک هسته قدرتمند Kryo Prime با سرعت ۳.۲ گیگاهرتز، چهار هسته Cortex-X31 با سرعت ۲.۸ گیگاهرتز و سه هسته کم مصرف با سرعت ۲.۰ استفاده شده است. البته سرعت قدرتمندترین هسته این تراشه به طور دقیق‌تر به ۳.۱۸۷۲ ‌ می‌رسد.

هر آنچه باید درباره تراشه اسنپدراگون 8 نسل 2 بدانیم

کوالکام برای پردازش داده‌های گرافیکی و تصاویر نیز از آدرنو ۷۴۰ (adreno 740) استفاده کرده است. با وجود این واحد GPU، عملکرد آن در مقایسه با آدرنو ۷۳۰ با بهبود عملکرد ۲۵ درصدی همراه خواهد بود و در بخش مصرف انرژی هم بهبود ۴۵ درصدی را تجربه می‌کند. از دیگر مشخصات این پردازشگر گرافیکی می‌توان به پشتیبانی از فناوری رهگیری پرتو سخت‌افزاری اشاره کرد.

گفتنی است گوشی‌هایی که به این چیپ مجهز هستند، می‌توانند از رم LPDDR5X و حافظه داخلی UFS 4.0 نیز پشتیبانی کنند.

نمایشگر، پخش  و ضبط ویدیو

تراشه جدید کوالکام می‌تواند از نمایشگرهای با رزولوشن +QHD با رفرش‌ریت ۱۴۴ هرتز و ۴K با رفرش‌ریت ۶۰ هرتز نیز پشتیبانی کند. افزون بر این، چیپست مذکور به‌ طور کامل گاموت رنگی ۱۰ بیتی Rec.2020 را پوشش می‌دهد و از فناوری‌های Dolby Vision و +HDR10 پشتیبانی می‌کند.

چیپست مذکور قادر است ویدیوهای با کیفیت ۸K HDR را با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه ثبت کند. علاوه بر این، گوشی‌هایی که به اسنپدراگون ۸ نسل ۲ مجهز شده‌اند، این امکان را دارند که ویدیوهای اسلوموشن ۴K با سرعت ۱۲۰ فریم بر ثانیه را ضبط کنند.

گفتنی است که این چیپست می‌تواند از سه دوربین ۳۶ مگاپیکسلی به صورت همزمان یا یک دوربین ۲۰۰ مگاپیکسلی پشتیبانی کند. چیست مذکور همچنین قادر به پشتیبانی از دوربین‌های ۱۰۸ مگاپیکسلی بدون شاتر لگ است.

تراشه اسنپدراگون ۸ نسل ۲ از استاندارد وای فای ۷ پشتیبانی می‌کند

یکی دیگر از قابلیت‌های این تراشه قدرتمند، پشتیبانی از استاندارد وای‌فای ۷ (Wi-Fi 7) است. با وجود این استاندارد، گوشی‌هایی که از چیپ مذکور بهره می‌برند می‌توانند به حداکثر سرعت ۵.۸ گیگابایت بر ثانیه دست پیدا کنند. علاوه بر افزایش سرعت، میزان تاخیر هم به طور چشمگیری کاهش پیدا می‌کند.

سایر ویژگی‌ها جدیدترین تراشه کوالکام

هر آنچه باید درباره تراشه اسنپدراگون 8 نسل 2 بدانیم

از دیگر قابلیت‌های  جدیدترین تراشه کوالکام می‌توان به پشتیبانی از بلوتوث نسخه ۵.۳، سیستم صوتی اسنپدراگون با قابلیت استریم موسیقی بی اتلاف ۴۸ کیلو هرتزی، پشتیبانی از استاندارد USB 3.1 و فناوری Quick Charge 5 اشاره کرد.

علاوه بر این، اسنپدراگون ۸ نسل ۲ برای اولین بار در بین تراشه‌های کوالکام به پردازنده Hexagon با پشتیبانی از فرمت INT4 مجهز شده است. با وجود این پردازنده، تراشه جدید کوالکام به ازای هر وات مصرف انرژی، نسبت به نسل قبل حدود ۶۰ درصد عملکرد بهتری را ارائه می‌دهد.

کوالکام همچنین مدعی شده که عملکرد هوش مصنوعی جدیدترین پردازنده‌اش حدود ۴ برابر افزایش پیدا کرده است. با توجه به اینکه عملکرد هوش مصنوعی این تراشه بهبود یافته است، دوربین‌های این دستگاه قادر به تشخیص چهره، مو، لباس و پس زمینه هستند.

کدام گوشی‌های هوشمند به تراشه اسنپدراگون ۸ نسل ۲ مجهز خواهند شد؟

این تراشه با توجه به اینکه از قابلیت‌ها و مشخصات فوق‌العاده‌ای بهره می‌برد و  بسیاری از پرچمداران اندرویدی به این چیپست مجهز خواهند شد. شیائومی و سامسونگ از جمله برندهایی هستند که برای پرچمداران خود از چیست استفاده خواهند کرد.

منبع: qualcomm

→ خواندن مطلب قبلی

بیش از ۲۵ درصد تنوع زیستی زمین در اثر تغییرات اقلیمی منقرض خواهند شد

خواندن مطلب بعدی ←

وزارت ارتباطات برای تولید سیستم عامل بومی تلفن همراه فراخوان داد

نوشتن نظر شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *