
محققان و دانشمندان در جدیدترین یافتههای خود به این نتیجه رسیدند که فکر کردن زیاد منجر به خستگی بدن میشود. بر اساس نظر محققان، استفاده بیش از اندازه از سلولهای خاکستری مغز، ذهن را خسته کرده و فرایند تصمیمگیری را سختتر میکند.
به گزارش پایگاه خبری صنایع مدرن به نقل از بلومبرگ، دانشمندان در این تحقیق، ترکیبات شیمیایی مغز دو گروه از افراد را در طول یک روز کاری بررسی کردند. به گروه اول یک کاره ساده محول شد که برای انجام آن به فکر کردن زیاد نیاز نبود و مجموعه دوم کارهای سنگینتری را بر عهده داشتند که برای انجام دادن آنها به نیاز به فکر بود. پس از اتمام روز کاری مدنظر، دانشمندان به این نتیجه رسیدند نشانههای خستگی در افرادی دیده میشد که کارهای پیچیدهتری را بر عهده داشتند.
این پروژه توسط محققان بیمارستان دانشگاهی پیتی-سالپترییر در پاریس انجام شده است. آنها به وسیله طیف سنج رزونانس مغناطیسی به این نتیجه رسیدند کارهایی که به فکر کردن زیادی نیاز دارد، باعث تولید گلومات در قشر پیشپیشانی مغز میشود. گلوتامات یک ماده شیمیایی است که سلولهای عصبی از آن برای انتقال سیگنالها به سایر سلولها استفاده میکنند.
تولید بیش از حد گلومات در پیشپیشانی مغز باعث میشود تا انجام کارهایی از جمله برنامهریزی و تصمیمگیری سخت شود و افراد به انجام کارهایی تمایل داشته باشند که بدون نیاز به انجام دادن فکر کردن زیاد، قابل انجام باشد.
محققان میگویند مشاهده تغییرات شیمیایی در قشر پیشپیشانی میتواند کاربردهای عملی داشته باشد و به تشخیص خستگی فکری حاد کمک کند تا از فرسودگی شغلی جلوگیری کرد.