خبر های فوری:

یکشنبه, ۱۴ خرداد ۱۴۰۲, ساعت ۱۳:۳۷

سیاره سرخ روزگاری به رنگ آبی بوده است

سیاره سرخ روزگاری به رنگ آبی بوده است

دانشمندان و محققان با انجام مطالعه‌ای جدید دریافتند که سیاره سرخ در برهه‌ای زمان آبی بوده است. به گفته آن‌ها، سطح این سیاره حدود ۴.۵ میلیارد سال قبل با اقیانوس‌هایی به عمق ۳۰۰ متر پوشانده شده بوده است.

به گزارش پایگاه خبری صنایع مدرن به نقل از دیلی میل، دانشمندان در مطالعات اخیر خود به این نتیجه رسیدند که مریخ زمانی دارای آب بوده است اما رفته رفته حجم این ماده حیات کم شده تا مریخ به یک سیاره سرخ رنگ با بیابان‌های متروکه تبدیل شود. البته ناگفته نماند که بر سر حجم آبی که در این سیاره وجود داشته نیز همواره بحث بوده است.

حالا تعدادی از دانشمندان دانشگاه کپنهاگن دانمارک به این نتیجه رسیدند که سیاره سرخ زمانی میزبان اقیانوس‌های با عمق ۳۰۰ متر بوده است. آن‌ها معتقدند زمان وجود اقیانوس‌ها در مریخ، سیاره از سطح آبی رنگ بهره می‌برده است.

طبق گفته پروفسور بیزارو، این آب توسط سیارک‌هایی پر از یخ به مریخ رسیده است. افزون بر این، این سیارک‌های یخی مولوکل‌های بیولوژییک ماننده آسیدهای آمینه را به مریخ رسانده‌اند. وی معتقد است که مریخ فقط در ۱۰۰ سال عمر خود میزبان اقیانوس‌های پر آب بوده است و پس از این دوره، با وجود آمدن حیات بالقوه روی زمین، اتفاق فاجعه‌باری رخ داده است.

دانشمندان می‌گویند که برخوردی عظیم میان زمین و سیاره دیگری با اندازه‌ی مشابه مریخ رخ داده است. این یک برخورد پرانرژی بوده که منظومه‌ زمین و ماه را تشکیل داده و در همان زمان، تمام حیات بالقوه روی زمین را از بین برده است. محققان در این پژوهش جالب، شهاب سنگی که  حدود ۴.۵ میلیارد سال پیش تکه‌ای از مریخ بوده است را بررسی کرده‌اند.

رمضان نیا

→ خواندن مطلب قبلی

دانشمندان فسیل بزرگترین لاک‌پشت در اروپا را کشف کردند

خواندن مطلب بعدی ←

تعدیل نیرو در آمازون ادامه‌دار خواهد بود

نوشتن نظر شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محبوب ترین