طبق صحبت های رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، ربات ساخته شده در ایران، در اندونزی توانست با فاصله ۵۰۰ کیلومتری جراحی دستور داده شده را انجام دهد.
به گزارش پایگاه خبری صنایع مدرن به نقل از ایسنا، رییس دانشگاه تهران اعلام کرد که ما ۲ دستگاه از ربات سینا را به اندونزی فرستادیم اما آنها درخواست ۱۲ دستگاه دیگر نیز از ما درخواست کردند. دانشمندان اندونزی اعلام کردند که ربات سینا بسیار کارآمدتر و حرفه ای تر از ربات مشابه آن به نام داوینچی است.
دکتر حسین قناعتی درباره این باره اظهار داشت:
امید به زندگی مهمترین شاخص در پیشرفت نظام سلامت است. افزایش این شاخص از ۵۴ سال به بالغ بر ۷۷ سال دسترنج تلاشهای اساتیدی است که در این زمینه فعالیت کردهاند.
رییس دانشگاه تهران خاطرنشان کرد:
این دانشگاه پیشگام بسیاری از موضوعات علمی جهان مثل کارتیسل تراپی، سلولهای بنیادی، نانو فناوری و تولید وسایل پزشکی است. این دانشگاه ۱۸۰ دستگاه پزشکی با تکنولوژی بالا را تولید و عرضه کرده است.
وی اظهار داشت که در اندونزی ربات سینا در حضور رئیس جمهور ایران و اندونزی توانست جراحی را از راه دور و با فاصله ۵۰۰ کیلومتری انجام دهد. دانشمندان اندونزیایی در برنامه رسمی تلویزیون خود اعلام کردند که ربات سینا از داوینچی آمریکایی بسیار موثرتر است.