حسین سالاریه، رئیس سازمان فضایی کشور در اظهارنظر جدیدی اعلام کرد که ساخت منظومه ماهوارهای شبیه به استارلینک جزو برنامههای این سازمان است. به گفته وی، برای دستیابی به چنین فناوری در مدت زمان کوتاه، به شکلگیری یک کنسرسیوم بینالمللی با همکاری کشورهای علاقهمند نیاز است.
به گزارش پایگاه خبری صنایع مدرن به نقل از ایرنا، حسین سالاریه با بیان اینکه سازمان فضایی ایران برای ارائه اینترنت ماهوارهای برنامه مدونی دارد، گفت:
برای ارائه چنین قابلیتی، از شکلگیری شرکتهای دانشبنیان فعال در این زمینه حمایت میکنیم تا به مرور زمان به یک کنسرسیوم تبدیل شده و ماهوارههای مخابراتی کوچک بسازند.
رئیس سازمان فضایی ایران اظهار داشت که در ابتدای کار باید یک منظومه مخابراتی متشکل از ریز ماهوارهها را طراحی کرده و بسازیم. وی با بیان اینکه این منظومه در مواردی همچون باند باریک و اینترنت اشیا مورد استفاده قرار میگیرد، اظهار داشت که ریز ماهوارههای منظومه مذکور فقط ۵۰ کیلوگرم وزن دارند و بخش خصوصی به راحتی میتواند آن را بسازد.
سالاریه همچنین تاکید داشت که منظومه ریز ماهواره جزو برنامههای کوتاه مدت سازمان فضایی ایران است.
وی در ادامه گفتگو خود به موضوع ساخت ماهواره برای ارائه خدمات پهن باند پرداخت و در این باره گفت:
در این گام، ما شرکتها را شناسایی و آنها را توانمند میکنیم تا بتوانند به سمت گام اصلی که ساخت ماهواره برای ارائه خدمات پهنباند است، حرکت کنند. این اتفاق منجر به ارائه اینترنت میشود، همان کاری که منظومه ماهوارهای استارلینک توانایی انجام آن را دارد.
وی اظهار داشت که طراحی و ساخت منظومه ماهوارهای به صورت انفرادی قابل انجام نیست و برای رسیدن به این هدف باید چند هزار ماهواره را در زمانهای کوتاه به ارتفاعات مختلف فضا ارسال کرد. سالاریه همچنین تاکید کرد که حتی با وجود همکاری بخش خصوصی هم نمیتوان در آیندهای نزدیک به ساخت چنین ماهوارهای امیدوار بود. به گفته معاون وزیر ارتباطات، برای دستیبابی به چنین قابلیتی باید یک کنسرسیوم بینالمللی شکل بگیرد.
گفتنی است که پیش از اظهار نظر رئیس سازمان فضایی کشور، فرامرز رستگار، دبیر سندیکای مخابرات ایران اعلام کرده بود که برای دستیابی به اینترنت ماهوارهای، باید استارلینک ایرانی بسازیم.