معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی از تفاوت رمز ارز ملی و کوینها موجود در صنعت بلاکچین سخن گفت و در این باره اظهار داشت که از رمز ریال به عنوان راهی برای پرداخت و مبادله استفاده میشود.
به گزارش پایگاه خبری صنایع مدرن، مهران محرمیان معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی، با حضور در یک برنامه تلویزیونی به تشریح رمز ارزها و ساز و کار رمز ارز ملی پرداخت. وی با اشاره به اینکه رمز ارزها در دنیا به رمز داراییها تبدیل شدهاند، گفت:
حدودا ۱۲ سالی است که رمز ارزها در فضای تبادلات مالی متولد شدهاند. البته امروزه جنبههای جدیدی از رمز ارزها نمود پیدا کرده است که به آنها رمز دارایی گفته میشود.
وی با اشاره به اینکه سیستم مالی جدید که نوعی تمرکز زدایی محسوب میشود، گفت:
با وجود اهمیت رمزداراییها ،موضوع حاکمیت پول ملی جزو خطوط قرمز هر کشوری به حساب میآید و نمیتوان آن را رها کرد. به بیانی دیگر، اگر بانک مرکزی کشورها در بازار تبادلات مالی نقشی نداشته باشند، اسکناسها، سکهها و موارد مربوط به آن اهمیت و ارزش خود را به مرور زمان از دست میدهند.
محرمیان در ادامه به تشریح وضعیت رمز پول بانک مرکزی کشورهای مختلف پرداخت و در این باره گفت:
این داراییهای ارزشمند مانند رمز ارزها بی پشتوانه نیستند و در حال حاضر حدود ۹۰ کشور پروژهای را برای این موضوع تعریف کردهاند. برخی از این پروژهها هنوز در مرحله تحقیقاتی قرار دارند، برخی آماده ارائه رمز پول هستند و تعدادی نیز به صورت آزمایشی و به شکل عرضه اولیه آن را توزیع کردهاند.
وی با اشاره به وضعیت رمزارزها در ایران، از قانونگذاری و مقررات گذاری در این حوزه در سال ۱۳۹۹ خبر داد. محرمیان در ادامه به تشریح رمز پول بانک مرکزی پرداخت و در این رابطه گفت:
رمز پول بانک مرکزی که با نام رمز ریال عرضه میشود، از تمامی ابعاد نظارتی، اقتصادی، ارزی، ریالی و حقوقی مورد ارزیابی قرار گرفته است که نهایتا پس از بحث و بررسی فراوان حدودا دو هفته پیش در شورای پول ومقررات تصویب شد.
محرمیان در ادامه از تفاوت رمز ارز ملی و کوینهای موجود در بازار سخن گفت و در این باره اظهار داشت که رمز پول بانک مرکزی مانند کوینهای دیگر برای سرمایهگذاری ساخته نشده است و از آن فقط به عنوان ابزاری برای مبادلات پولی استفاده خواهد شد. طبق گفتههای این مقام مسئول، رمز ریال مانند اسکناس است که در بسترهای دیجیتالی مورد استفاده قرار میگیرند.
وی در ادامه به مبحث نظارتی رمز ریال ایرانی نیز گریزی زد و در این باره گفت:
ابعاد نظارتی و ردیابی وجوه در خصوص رمز پول بانکی مورد توجه قرار گرفته است. در واقع طراحی رمز ارز ملی به گونهای است که امکان ردیابی وجوه به صورت دقیق وجود دارد. حتی در صورت سرقت اطلاعات رمز ریال و یا هک گوشیهای هوشمند و دزدیدن اطلاعات رمز پول ملی، امکان ردیابی وجود دارد.
وی در ادامه به اصطلاح Open money اشاره کرد و در این باره اظهار داشت که هدف از طراحی رمز ریال ایرانی، تبدیل اسکناس به یک دارایی قابل برنامه ریزی و برنامه نویسی است که ما آن را Open money مینامیم. به این ترتیب پول دارای موجودیت هوشمند خواهد شد.
در نهایت این مقام مسئول از عرضه آزمایشی رمز ریال به صورت اسکانس خبر داد که در فضای مجازی منتشر خواهد شد.