پژوهشگران و محققان اسکاتلندی برای اولین بار در جهان توانستند روشی را برای تشخیص سرطان کبد با آزمایش ادرار ابداع کنند. این شیوه از تشخیص، برخلاف روشهای مرسوم که تهاجمی هستند و به عمل جراحی نیاز دارند، غیر تهاجمی است و به عمل جراحی نیازی نیست.
به گزارش پایگاه خبری صنایع مدرن به نقل از اینترستینگ انجینیرینگ، پژوهشگران اسکاتلندی در موسسه پژوهشهای سرطان بریتانیا توانستند روشی را ابداع و برای اولین بار در جهان تشخیص سرطان به وسیله آزمایش ادرار را امکانپذیرکنند. دکتر ساوریو تاردیتو، پژوهشگر ارشد موسسه مذکور در این مورد گفت:
انتظار میرود تعداد افراد مبتلا به سرطان کبد افزایش یابد و ما به ابزارهای جدیدی برای یافتن و درمان زودتر این بیماری نیاز داریم.
وی خاطرنشان کرد:
ما از کشف این متابولیت جدید که قبلاً هرگز در پستانداران شناسایی نشده بود، هیجان زده هستیم، چرا که مخصوص نوع خاصی از سرطان کبد و کاندیدای خوبی برای آزمایشهای تشخیصی است و میتواند به راحتی در ادرار شناسایی شود و همچنین به طور بالقوه میتواند به عنوان یک نشانگر برای نظارت بر رشد تومورها در سرطان کبد مورد استفاده قرار گیرد.
تاردیتو همچنین اعلام کرد که این گروه پژوهشی به منظور بررسی مدت زمان ظاهر شدن سرطان کبد پژوهشهای بیشتری را انجام خواهد داد. وی همچنین اظهار داشت که برای شناسایی اینکه آزمایش ادرار چقدر میتواند بیماری مذکور را به طور قابل اعتماد تشخیص دهد، برنامهریزی شده است.
گفتنی است که در حدود یک چهارم از بیماران مبتلا به سرطان کبد از نوعی تومور یک ملوکول پروتئینی به نام بتا-کاتنین رنج میبرند که این ملوکول در آزمایش ادرار قابل تشخیص است.