محققان و دانشمندان دانشگاه اکسفورد انگلستان در جدیدترین یافتههای خود به این نتیجه رسیدند که با افزایش استفاده از انرژیهای پاک، هزینههای جهان که بیشتر آنها ناشی از مصرف سوختهای فسلی است، کاهش پیدا میکند. به گفته آنها، تغییر از حالت کنونی به یک سیستم انرژی بدون کربن، تا سال ۲۰۵۰ حدود ۱۲ تریلیون دلار در هزینههای جهان صرفه جویی میشود.
به گزارش پایگاه خبری صنایع مدرن به نقل از Interesting Engineering، بر اساس یافتههای جدید دانشمندان انگلیسی، اگر استفاده از سوختهای فسیلی تا سال ۲۰۵۰ به صفر برسد، هزینههای جهان ۱۲ تریلیون دلار کاهش پیدا میکند. طبق نظر محققان این پروژه، استفاده از انرژیهای پاک نه تنها هزینه بردار نیست، بلکه هزینه تمام شده برای تولید آنها با هزینه صرف شده برای سوختهای فسیلی برابر یا حتی کمتر خواهد بود.
دانشمندان اکسفورد برای نوشتن این مقاله تحقیقاتی، بیش از هزار سناریو مربوط به انتقال انرژی که بیشتر در گذشته مورد استفاده قرار میگرفت را تجزیه و تحلیل کردند. این دادهها شامل ۴۵ سال هزینه انرژی خورشیدی، ۳۷ سال هزینه انرژی باد و ۲۵ سال دادههای ذخیره باتری میشود. آنها متوجه شدند که تمام این مدلهای قبلی نتوانستهاند هزینههای آینده انرژی را بهدرستی پیشبینی کنند.
حالا محققان اکسفورد در جدیدترین پروژه تحقیقاتی خود نشان دادند که هزینههای صرف شده برای تولید انرژی با استفاده از خورشید، طی دو دهه اخیر کاهش چشمگیری داشته است. دومین فارمر، نفر اصلی این مطالعه میگوید:
یک تصور و فکر وجود دارد که استفاده از انرژی پاک و سبز برای ما پر هزینه خواهد، اما این موضوع کاملا اشتباه است.
به گفته وی، هزینههای صرف شده برای تولید انرژی تجدیدپذیر برای چند دهه متمادی که کاهش یافته است. فامر معتقد است که بر اساس تحقیقات انجام شده آنها، هزینه تمام شده برای تولید انرژیهای پاک بسیار ارزانتر از سوختهای فسیلی است.