محققان در یک مطالعه جدید دریافتند که غذاهای فرآوری شده یا ناسالم علاوه بر اینکه در چاقی افراد تاثیر گذار است، امکان دارد باعث افسردگی افراد شود.
به گزارش پایگاه خبری صنایع مدرن به نقل از دیلیمیل، محققان بنیاد سلامت روان برزیل معتقدند افرادی که غذاهای فرآوری شده و ناسالم میخورند، با احتمال بیش از 80 درصد در معرض افسردگی قرار دارند. غذاهای فرآوری شده شامل چیپس، شکلات، بستنی و غذاهای آماده است. البته متخصصان ارشد غذایی معتقدند که رابطه یک طرفه مصرف غذاهای ناسالم با افسردگی غیر ممکن است.
دکتر دوان ملور از دانشگاه استون بیرمنگام میگوید:
بسیاری از غذاهایی که این مطالعه نشان میدهد با افسردگی مرتبط هستند، جزء منظم رژیم غذایی سالم محسوب نمیشوند. ممکن است عوامل مرتبط با افسردگی نیز منجر به عدم مصرف یک الگوی غذایی ایده آل در فرد شود. بنابراین، نمیتوان گفت که غذاهای فرآوری شده با افسردگی مرتبط هستند.
اما با این حال، محققان برزیلی از 2572 دانشجوی مقطع کارشناساسی و فارغ التحصیل در مورد عادات غذایی و سبک زندگی آنها سوالاتی را پرسیدند. همچنین از داوطلبان خواسته شد تا گزارش دهند که چه میزان از 144 غذای مختلف مصرف کردهاند و سهم آنها چقدر بوده است.
افزون بر این، سوالاتی درباره شیوه زندگی از جمله سیگار کشیدن یا نوشیدن الکل، میزان تماشای تلویزیون، دیابت و تشخیص افسردگی بالینی شرکت کنندگان نیز پرسیده شد. پس از پاسخ به سوالات و بررسی نتایج، محققان 246 مورد افسردگی را شناسایی کردند.
محققان نتایج را به چهار گروه تقسیم کردند تا ببینند آیا تفاوتی بین رژیمهای غذایی وجود دارد یا خیر. در این بین افرادی که بدترین رژیم غذایی را داشتند و حداقل 31 درصد از رژیم غذایی آنها را غذاهایی فرآوری تشکیل میدهد، تا 82 درصد بیشتر احتمال داشت به افسردگی مبتلا شوند.
محققان برزیلی در این باره اظهار داشتند که مصرف مواد غذایی به صورت مستقیم میتواند بر خلق و خوی افراد تاثیر بگذارد. آنها همچنین اعلام کردند که بدن و ذهن ما به یک رژیم غذایی سالم و متعادل نیاز دارد و این موضوع چیزی است که از طریق غذاهای فرآوری شده دریافت نمیشود.
به گفته محققان مطالعه مذکور، تنقلات قندی و نوشیدنیهای کافئیندار میتوانند باعث تقویت موقتی بدن ما شوند اما این اثر کوتا مدت است و میتواند خواب را مختل کند و بر سلامت روانی ما تأثیر بگذارد.