محققان دانشگاهی در وین اتریش موفق شدند که باتریهای یون اکسیژن بسازند که به احتمال بسیار زیاد در آینده نزدیک جایگزین باتریهای لیتیومی میشوند.
به گزارش پایگاه خبری صنایع مدرن به نقل از اینترستینگ انجینیرنگ، باتریهای یون اکسیژن این امکان را دارند که در سیستمهای ذخیره انرژی بزرگ به جای باتریهای لیتیوم یونی مورد استفاده قرار بگیرند. البته ناگفته نماند که چگالی انرژی در باتری یون اکسیژن به اندازه باتری لیتیوم یونی نیست.
با این حال، باتریهای جدید از مزایایی خوبی بهره میبرند. برخلاف باتریهای لیتیوم یونی، ظرفیت ذخیرهسازی باتری یون اکسیژن با گذشت زمان کاهش پیدا نمیکند. در همین راستا، عمر این نوع باتریها بسیار زیاد است و به مدت زمان طولانی میتوان از آنها استفاده کرد.
علاوه بر اینها، باتریهای یون اکسیژن را میتوان بدون عناصر و موادی که کمیاب هستند، تولید کرد. همچنین موادی که برای ساخت باتریهای مذکور به کار میرود، غیرقابل احتراق هستند تا از بروز انفجار و آتشسوزی نیز جلوگیری شود.
گفتنی است که محققان اتریشی برای ساخت این نوع باتری از یک نوع ماده سرامیکی استفاده کردهاند. این ماده سرامیکی میتوانند یونهای اکسیژن را با دو بار منفی جذب کرده و رها کنند. پس از آن، هنگامی که یک ولتاژ الکتریکی به باتری اعمال میشود، یونهای اکسیژن از یک ماده سرامیکی به یک ماده سرامیکی دیگر حرکت کرده تا جریان الکتریکی تولید کنند.
یکی از محققان اتریشی که در طراحی و ساخت این نوع باتری مشارکت داشته است، میگوید که باتری یون اکسیژن میتوانند راهی عالی برای ذخیره مقادری زیادی از انرژی منابع تجدیدپذیر باشد.