دانشمندان و محققان دانمارکی در اقدامی منحصر به فرد توانستند به رکورد فوق العاده ۱.۸۴ پتابیت بر ثانیه برای انتقال دادهها دست پیدا کنند. آنها این کار را به وسیله یک تراشهی فوتونی و تقسیم پرتوهای لیزر به رنگهای مختلف استفاده کردند.
به گزارش پایگاه خبری صنایع مدرن به نقل از نیوز ساینس، محققان دانمارکی در حالی توانستند برای انتقال دادهها و اطلاعات به سرعت ۱.۸۴ پتابیت بر ثانیه دست پیدا کنند که کل پهنای باند اینترنت جهان یک پتابیت بر ثانیه است. به بیانی سادهتر، دانمارکیها با کابل فیبر نوری خود توانستند تقریبا با دو برابر سرعت اینترنت جهان دادهها را منتقل کنند.
دانشمندان و محققان این پروژه برای دستیبابی به چنین پهنای باندی، جریان داده را در ۳۷ خط مربوط به هر رشته نوری در کابل تقسیم کردند و سپس هر خط به ۲۳۳ جریان کوچکتر تقسیم شدند که با فرکانسهای مختلف در طیفهای مختلف نوری مطابق داشتند. پس از به سرانجام رسیدن مراحل مذکور، دانشمندان یک پروتکل انتقال فضا و طول موج موازی را میان دو نقطه با فاصله ۷.۹ کیلومتر ایجاد کردند تا دادهها را با میزان سرعت بیان شده انتقال دهند.
گفتنی است که با ابزارها و تکنیکهای امروزی نمیتوان چنین سرعتی را اندازهگیری کرد و دانشمندان برای این کار از یک روشی خلاقانه استفاده کردند. آنها به منظور اندازهگیری سرعت انتقال داده، تکههای ساختگی دادهها را از طریق هر جریان کوچک ارسال کردند تا مجموع همه جریانها را با یکدیگر اندازهگیری کنند. دستگاهی که تقسیمکنندهی لیزر و پردازنده کدک نور را با هم جمع میکند، به اندازه یک جعبه کبریت کوچک است.
گفتنی است که رکورد قبلی سرعت انتقال دادهها در اختیار ژاپنیها بود. محققان و مهندسان ژاپنی حدود چند ماه پیش توانستند برای انتقال اطلاعات و دادهها به سرعت ۱.۰۲ پتابیت بر ثانیه دست پیدا کنند.