محققان دانشگاه تگزاس نخی را تولید را کردهاند که با پیچ و تاپ دادن آن میتوان انرژی الکتریکی یا همان برق تولید کرد.
به گزارش پایگاه خبری صنایع مدرن به نقل از اینترستینگ انجینیرنگ، دانشگاه تگزاس با انتشار بیانیهای مطبوعاتی اعلام کرد که نوعی نخ با تکنولوژیهای فوقالعاده به نام twistrons را تولید کردهاند که با پیچ و تاب دادن آن میتوان انرژی الکتریکی تولید کرد. از نظر شباهت، نوآوری جدید محققان شبیه به نخ پشم یا پنه سنتی است. البته ناگفته نماند که فناوری مذکور برای اولین بار نیست که کشف شده و محققان UDT در سال ۲۰۱۷ نوآوری مشابه را طراحی کرده بودند که در مقایسه با نسخه امروزی چندان کارآمد نبود.
در مطالعه جدید، دانشمندان و محققان تگزاس به جای پیچ و تاپ دادن نخ، روی در هم تنیده شدن نخها در سه رشته مجزا از الیاف نانو لوله کربنی تمرکز کردند. دکتر ری باگمن، مدیر موسسه نانوتکنولوژی آلن جی مک دیارمید درباره این نوآوری گفت:
نخهای لایهبندی که در صنایع نساجی مورد استفاده قرار میگیرد، معمولا با رشتههای مجزا ساخته میشوند و در یک جهت در هم تنیده میشوند. در نهایت، نخها در جهت مخالفت به هم میپیوندند تا محصول نهایی ساخته شود.
پس تولید نهایی نخها، دانشمندان و محققان آنها را آزمایش کردند و به این نتیجه رسیدند که بازده تبدیل انرژی در حالت کششی حدود ۱۷ درصد و در حالت پیچشی حدود ۲۲ درصد است. این میزان از بازده انرژی، بیشتر از مدلهای قدیمی با بازده انرژی ۷.۶ درصد است.
باگمن در این مورد اظهار داشت که Twistrons بازدهی بیشتری در محدوده وسیعی از فرکانسها (۲ تا ۱۲۰ هرتز) دارد. وی میگوید که تیم او با فشردهسازی جانبی نخ در هنگام کشش و پیچش موفق شد عملکرد پیچهای تابدار را برجستهتر کند. گفتنی است که این فرایند جدید به لایهها اجازه میدهد به گونهای که با یکدیگر تماس پیدا کنند که بر خواص الکتریکی نخ تاثیر بگذارد.
اکنون محققان برای ثبت اختراع اقدام کرده اند و این مطالعه در مجله Nature Energy منتشر شده است.