ژاپنیها در سال ۲۰۱۵ به موفقیت بزرگی در زمینه انرژی خورشیدی مبتنی بر فضا دست پیدا کردند. حالا این کشور در حال برنامهریزی است که بتواند تا سال ۲۰۲۵ انرژی خورشیدی را از فضا به زمین ارسال کند.
به گزارش پایگاه خبری صنایع مدرن به نقل از انگجت، آژانس فضایی کشور ژاپن که JAXA نام دارد، حدود ده سال است که در زمینه ارسال انرژی خورشیدی و تاباندن آن به زمین تلاش میکند. دانشمندان ژاپنی در سال ۲۰۱۵ توانستند ۱.۸ کیلووات نیروی برق را در فاصله بیش از ۵۰ متری به یک گیرنده بیسیم منتقل کنند. حالا این کشور میخواهد فناوری مذکور را یک قدم دیگر به واقعیت نزدیکتر کند.
گفتنی است که ایده این کار یعنی استفاده از صفحات خورشیدی و امواج مایکروویو به منظور ارسال انرژی به زمین برای اولین بار در سال ۱۹۶۸ مطرح شد. این فناوری جذاب میتواند یک منبع انرزی تجدیدپذیر بالقوه نامحدود باشد.
پنلهای خورشیدی که در فضا مستقر میشوند، این امکان را دارند تا انرژی خورشیدی را بدون محدودیت شبانه روزی جمع آوری کنند. سپس این انرژی با استفاده از امواج مایکروویو به زمین ارسال خواهد شد. البته یکی از مهمترین چالشهایی که برای اجرایی کردن این پروژه پیش روی ژاپنیها است، هزینه بالای راهاندازی آن است. حتی گفته میشود برای تولید آرایههایی خورشیدی که در فضا بتواند یک گیگاوات انرژی تولید کند، حدودا به ۷ میلیارد دلار هزینه نیاز است.