موسسه آلمانی HZB) Helmholtz Zentrum Berlin) با محصول جدید خود توانسته رکورد بازدهی سلولهای خورشیدی در جهان را جابهجا کند. سلولهای خورشیدی پیوندی این شرکت قادر است که ۳۲.۵ درصد از انرژی دریافتی از نور خورشید را به انرژی الکتریکی تبدیل کند.
به گزارش پایگاه خبری صنایع مدرن به نقل از اینترستینگ انجینیرینگ، فناوری جدید آلمانیها در زمینه سلولهای خورشیدی، توسط موسسه تست خورشید اروپا (ESTI) در کشور ایتالیا تایید شده است. در سالهای اخیر استفاده از انرژیهای پاک و تجدید پذیر به طور چشمگیری افزایش یافته است و محققان همواره به دنبال راههایی هستند تا بازدهی استفاده از این دست انرژیها را افزایش دهند.
در واقع محققان و دانشمندان به دنبال راههایی هستند تا با استفاده از سلولهای خورشیدی برق بیشتری را تولید کنند. حالا آلمانیها موفق شدهاند تا با ساخت یک محصول جدید، درصد بیشتری از نور خورشید را به برق تبدیل کنند. این امر زمانی به وقوع پیوست که آنها از ماده پروسکایت هالید برای ساخت سلولهای خورشید استفاده کردند. البته ناگفته نماند که پروسکایتها بیشتر از سایر مواد در معرض خراب شدن و از بین رفتن هستند.
البته دفتر بهرهوری انرژی و انرژیهای تجدید در ایالات متحده آمریکا با انتشار گزارشی در سال ۲۰۰۹ اعلام کرد که پروسکایتها میتوانند بازده تبدیل سلولهای خورشیدی را از سه درصد به بیش از ۲۵ درصد افزایش دهند.
یا این حال، محققان مرکز شایستگی Pv با همکاری موسسسه HZB توانستند سلولهای خورشیدی پیوندی را با استفاده پروکسایتها تولید کرده و رکورد بازدهی تولید برق به روش مذکور را جابهجا کنند. محققان برای ساخت این سلولهای خورشیدی از ترکیبات پیشرفته پروسکایتها که به صورت پیوندی به هم متصل شده بودند، استفاده کردند. در حال حاضر، این سلولهای خورشید میتوانند ۳۲.۵ درصد از انرژی نور خورشید را به برق تبدیل کنند.
گفتنی است که قبل از HZB، رکورد بازدهی سلولهای خورشیدی در اختیار یک شرکت سوئیسی بود و آنها با ساخت یک محصول جدید توانسته بودند ۳۱.۳ بازدهی را ثبت کنند.
در نهایت، مهندسان و محققان MIT هم موفق شده بودند که با ساخت سلولهای خورشیدی به ضخامت کاغذ، در هر کیلوگرم انرژی حدود ۱۸ برابر نسبت به سلولهای معمولی برق بیشتری تولید کنند.