اخیرا بسیاری از خودروسازان با یک برنامه مدون و جامع به دنبال حذف خودروهای بنزینی خود و جایگزینی آنها با خودروهای برقی هستند. پس از تغییر رویه تولید خودرو در دنیا، تقاضا برای خرید محصولات الکتریکی نیز روند صعودی را در پیش گرفته است. اما حالا دانشمندان معتقدند که با تشدید تقاضا برای خرید خودروهای برقی، حیات وحش در معرض یک تهدید جدی قرار گرفته است.
هرچند با افزایش تعداد خودروهای برقی در جهان، استفاده از سوختهای فسیلی کاهش پیدا میکند و میزان آلایندههای هوا به طور چشمگیری کمتر میشود اما برای تولید باتری این دست از محصولات به لیتیوم نیاز است.
در واقع لیتیوم یکی از مهمترین مواد اولیه برای طراحی و تولید خودروهای برقی است که صحرای آتاکامی شیلی غنی از این فلز با ارزش است و بیشترین حجم لیتیوم جهان از این منطقه استخراج میشود. حالا برای استخراج این فلز با ارزش و مهم به آب زیادی نیاز است که این موضوع میتواند پرندگان و فلامینگوهای این منطقه را با تهدیدی جدی مواجه سازد.
به عبارتی دیگر، با استخراج لیتوم از این منطقه، این احتمال وجود دارد که فلامینگوهای آتاکامی شیلی در معرض خطر انقراض قرار بگیرند. به همین دلیل، بسیاری از کارشناسان و حامیان محیط زیست انتقادهای بسیار جدی را به استخراج بیرویه لیتیوم توسط سازندگان باتری خودروهای الکتریکی وارد کردهاند.
گفتنی است که حدود ۵۸ درصد از لیتیوم جهان در منطقه آتاکامی شیلی قرار دارد که بخش اعظمی از این منطقه شامل دریاچههای متعدد و زیستگاه فلامینگوها است.
بر اساس گزارش محققان، با افزایش استخراج لیتیوم در آتاکامی شیلی، تعداد دو گونه از فلامینگوهای این منطقه کمتر شده است و این احتمال وجود دارد که وضعیت مذکور تا ۱۰ سال آینده نیز تشدید شود.
منبع: gizmodo