قطار هایپرلوپ چین که با هدف توسعه فناوری حمل و نقل فوق سریع توسعه یافته است، اولین آزمایش خود را با استفاده از یک کپسول مسافربری با موفقیت پشت سر گذاشت. قطار جدید چینیها که برای جابهجایی مسافران کاربرد دارد، میتواند به سرعتی در حدود ۱۰۰۰ کیلومتر بر ساعت برسد.
به گزارش پایگاه خبری صنایع مدرن به نقل از گیزموچاینا، آزمایش این قطار که در شهر داتونگ در استان شانشی چین انجام شد، شامل سه آزمایش ۲۱۰ متری در یک خط مخصوص قطارهای مغناطیسی بود. در آزمایش مذکور، سرعت کابین در نهایت به ۵۰ کیلومتر بر ساعت رسید تا قطعات و ایمنی آنها برای آزمایشهای پرسرعت بعدی بررسی شود.
گفتنی است که این پروژه با هدف حمل و نقل مسافران و بارهای مختلف با سرعت ۱۰۰۰ کیلومتر در ساعت در یک لوله با اتمسفر نزدیک با خلا راهاندازی شده است. در صورت موفقیت آمیز بودن آزمایشها، این قطار به سریعترین فناوری حمل و نقل زمینی در جهان تبدیل میشود.
شرکت پیمانکاری دفاعی و شرکت علوم و صنعت هوافضای چین (CASIC) مسئولیت ساخت تاسیسات و راهاندازی این پروژه را بر عهده داشتند. در گزارش CASIC در مورد این فناوری آمده است: اجزای حیاتی از جمله آهنرباهای ابررسانا، سیستمهای الکتریکی پرقدرت، کنترلهای ایمنی هوش مصنوعی، دستگاههای ارتباطی بیسیم و حسگرهای همگی برنامهریزیهای انجام شده در طول آزمایش کار کردند.
گفتنی است که ایده قطار لولهای یا همان هایپرلوپ، برای اولین بار توسط ایلان ماسک، مدیرعامل و بنیانگذار شرکت اسپیس ایکس در سال ۲۰۱۲ مطرح شد. وی برای اجرایی کردن این پروژه شرکت Boring را پروژه تاسیس کرد.
حالا محققان چینی گوی سبقت را از ایلان ماسک ربودند تا در کمتر از یک سال و با حمایتهای دولت مراحل آزمایشی این قطار را آغاز کنند. طول لوله این مرکز آزمایشی هماکنون ۲ کیلومتر است و چینیها امیدوارند که طول آن را چند سال آینده به ۶۰ کیلومتر افزایش دهند.