امروزه دانشمندان و محققان به دنبال راه و روشهای کاربردی هستند تا میزان استفاده از پلاستیک را در بستهبندی مواد به حداقل رسانده و مواد غذایی را در شرایط سالمتری نگهداری کنند. حالا محققان دانشگاه راتگرز با همکاری محققان دانشگاه هاروارد یک پوشش با اسپری گیاهی تولید کردهاند که بسیار سالمتر از بستهبندیهای پلاستیکی است.
به گزارش پایگاه خبری صنایع مدرن به نقل از انگجت، این محققان یک روشی را توسعه دادهاند که طی آن فیبرهای تولید شده از پلیمر زیستی و پلیساکارید دور غذا را در بر میگیرد. در این روش مادهای به شکل پلاستیک وجود ندارد که به دور مواد غذایی قرار بگیرد، بلکه یک نوع اسپری است که مانند یک پوشش از مواد غذایی محافظت میکند.
این پوشش گیاهی ابداعی محققان، از غذا و مواد خوراکی در برابر ضربه خوردن نیز محافظت میکند. محصول مذکور همچنین دارای عاملهای آنتی میکروبال طبیعی (اسیدسیتریک، نیسین و روغن آویشن) است که علاوه بر جلوگیری از فاسد شدن مواد غذایی، به مقابله باکتریها و ویروسهای خطرناک نیز میپردازد.
در آزمایشهای انجام شده با این پوشش، عمر مفید میوه آووکادو حدود ۵۰ درصد افزایش پیدا کرد. علاوه بر آن، برای تجزیه این محصول در محیط زیست، فقط به سه روز زمان نیاز است. محققان همچینین مدعی شدند این فیبرها را میتوان به حسگرهایی تبدیل کرد که پس از فعالسازی باکتری را از بین میبرند.
البته هنوز از زمان تولید انبوه این اسپری گیاهی اطلاعاتی در دسترس نیست اما احتمالا مدت زمان زیادی طول بکشد تا میوه یا هر قرص نان با بستهبندی مذکور در قفسه فروشگاهها قرار بگیرد.