امروزه گوشیهای موبایل به عنوان بخش جدایی ناپذیر از زندگی ما انسانها تبدیل شده است. این وسیله ارتباطی علاوه بر مفید بودن ضررهای نیز دارد که در صورت کنترل نکردن آنها آسیبهای جبران ناپذیری را به کاربران وارد میکند. استفاده ناصحیح و نادرست از گوشیهای موبایل میتواند معضلات و مشکلاتی را برای کاربران ایجاد و به نوعی آنها را معتاد به خود کند
به گزارش پایگاه خبری صنایع مدرن و به نقل از دیلی میل، محققان دانشگاه مک گیل کانادا گزارشی را تهیه کردهاند که در آن اسامی ۲۴ کشور معتاد به گوشیهای موبایل منتشر شده است. در این گزارش، چین، مالزی و عربستان جایگاه اول تا سوم را به خود اختصاص دادهاند.
اما نکته جالب در مورد این لیست، قرار گرفتن ایران در رتبه ششم پس از کره جنوبی و برزیل است. در واقع کاربران ایرانی به عنوان ششمین کشور پراستفاده از گوشیهای موبایل شناخته میشوند.
این گزارش در ۲۴ کشور و در بازه زمانی ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۰ از میان جامعه آماری ۳۴ هزار نفر بدست آمده است. محققان دانشگاه مک گیل این تحقیق را بر روی افراد ۱۵ تا ۳۵ ساله انجام دادهاند.
شایان ذکر، ۶۰ درصد این آمار مربوط به زنان و ۴۰ درصد مربوط به مردان است. محققان برای رتبهبندی این لیست یک شاخص با نمره ۱۰ تا ۶۰ در نظر گرفتهاند که شهروندان چینی با کسب ۳۶.۱۸ بالاترین امتیاز را به خود اختصاص دادهاند.
ایران نیز با کسب ۳۱.۵۲ در رتبه ششم و بالاتر از کشورهای کاناد، ترکیه، مصر و نپال قرار دارد. در انتهای لیست هم کشورهای اروپایی بلژیک، سوئیس، فرانسه و آلمان مشاهده میشود.
همچنین محققان نسبت به افزایش استفاده نامناسب از اسمارتفونها در جهان هشدار دادهاند؛ آنها معتقدند که استفاده بیش از حد و نامناسب از گوشیهای موبایل میتواند پیامدهای روانی مختلفی را برای کاربران در پی داشته باشد.