اخیراً گزارشی از سازمان همکاری اقتصادی و توسعه منتشر شده است که بر اساس آن مصرف پلاستیک تا سال 2060 به میزان سه برابر حال حاضر افزایش پیدا خواهد کرد.
به گزارش پایگاه خبری صنایع مدرن به نقل از فرانس 24، کره زمین به شدت تحت تاثیر آلودگی ناشی از پلاستیک قرار گرفته است و بر اساس تحقیقات انجام شده، میزان مصرف مواد پلاستیکی در کمتر از 4 دهه آینده به مقدار سه برابر حال حاضر افزایش پیدا میکند.
در گزارش سازمان OECD آمده است پلاستیکهای که با سوخت فسیلی ساخته شدهاند، تا سال 2060 از مرز 1 میلیارد تن فراتر خواهد رفت. این سازمان همچنین پیشبینی میکند که حتی با اقدامات تهاجمی برای کاهش تقاضا و بهبود کارایی، تولید پلاستیک در کمتر از 4 دهه دو برابر میشود.
شایان ذکر، دانشمندان و محققان با بررسی مناطق مختلف به این نتیجه رسیدند که میکروپلاستیکها به دور افتادهترین و بکرترین مناطق کره زمین، داخل بدن ماهیها و عمق قطب شمال هم نفوذ کردهاند. محققان معتقدند که سالانه بیش از یک میلیون پرنده دریایی و بیش از 100 هزار پستاندار بر اثر زبالههای پلاستیکی تلف میشوند.
از دهه ۱۹۵۰، تقریباً ۸.۳ میلیارد تن پلاستیک تولید شده است که بیش از ۶۰ درصد آن در محلهای دفن زباله پرتاب شده، سوزانده شده یا مستقیماً به رودخانهها و اقیانوسها ریخته شده است.
طبق گزارش منتشر شده، انسانها در سال 2019 حدوداً 460 میلیون تن پلاستیک مصرف کردهاند که این رقم دو برابر 20 سال قبل است. همچنین پیشبینی میشود که رشد پلاستیک در کشورهای در حال توسعه سه تا پنج برابر شود.