مدیرعامل کمپانی انویدیا پیش تر درباره از بین رفتن قانون مور صحبت کرده بود و حالا به نظر می رسد که نظر مدیران گوگل نیز با اون هم نظر شده اند و اعتقاد دارند که سال ۲۰۱۴ سال پایان این قانون بوده است.به گزارش خبرنگار پایگاه خبری صنایع مدرن، میلیند شاه مدیربخش بسته بندی IC گوگل در یک کنفرانس خبری گفته که یک دهه پیش این قانون از خاتمه یافته است.یکی از بنیان گذاران اینتل یعنی گوردن مور در سال ۱۹۶۵ این نظریه را برای اولین بار مطرح کرد.براساس نظریه مور، تعداد ترانزیستورهای درون هر اینچ مربع از یک برد مدار، در هر دو سال یکبار تقریبا دو برابر می شود.این نظریه تا ۶ دهه بعد پابرجا بود.حالا مدیر سخت افزار گوگل در کنفرانس IEDM 2023 با نمایش یک نمودار نشان داد که هزینه گیت های ترانزیستور ۱۰۰ میلیونی از ۱۰ سال پیش ثابت مانده است.این بدان معناست که قیمت ترانزیستورها در یک دهه اخیر ارزان تر نشده اند.در سال های اخیر تراشنه سازان به صورت مداوم در حال کاهش اندازه نیمه رساناها بوده اند اما قیمت ها همچنان در حال افزایش بوده است.در سال ۲۰۱۷ مدیرعامل انویدیا گفته بود که تولید سخت افزارهای قدرتمند به معنای افزایش هزینه و نیاز به مصرف بیشتر انرژی خواهد بود.
استدلال میلیند شاه، احتمالاً با افزایش قیمت ویفرهای TSMC نیز همخوانی دارد. این ویفرها از سال ۲۰۱۴ با افزایش شدید قیمت روبهرو شدند. طبق اطلاعات وبسایت دیجیتایمز، هزینه هر ویفر TSMC با معرفی فرایند تولید ۱۰ نانومتری در سال ۲۰۱۶ دو برابر شد. این وبسایت حدس میزند که قیمت هر ویفر ۳ نانومتری حدود ۲۰ هزار دلار باشد.
حالا در شرایطی که TSMC و دیگر رقبا به سمت فناوریهای ۲ و ۱ نانومتری پیش میروند، باید به این افزایش هزینهها توجه شود. اگرچه فروش ویفرها در سالهای اخیر نزولی بوده، اما میانگین قیمت آنها افزایشی بوده و بخشی از رشد ارزش شرکتهای دنیای فناوری به این مسئله مربوط میشود.