درحالی که برخی نهادها راهاندازی موتور جستجوی بومی را همچنان پیگیری میکنند، پلتفرم شاد یک موتور جستجوی آزمایشی راهاندازی کرد.
به گزارش پایگاه خبری صنایع مدرن، طی سالهای اخیر برخی مسئولان و نهادها از لزوم راهاندازی موتور جستجوی بومی سخن گفتهاند و طرحهایی را پیش بردهاند. از جمله موتور جستجوی یوز که با جدیت پیگیری شد و بعد از مدتی از کار افتاد.
حال شبکه آموزشی دانش آموز (شاد) در اطلاعیهای اعلام کرد که باتوجه به درخواست جمعی از همکاران و خانوادهها در ارائه جستجوگر مناسب برای دانشآموزان و پیشگیری از آسیبهای ناشی از وبگردی و مراجعه به سایتهای غیرایمن، سرویس جستجوگر شادبین از ۲۵ مهرماه به صورت آزمایشی در شاد ارائه شده و تاکنون مورد استقبال و رضایت کاربران قرار گرفته است.
این سرویس با ارائه پیشنهادات مناسب به کاربران، امکان جستجوی دانشآموزان در پایگاههای مورد اطمینان را فراهم میکند.
از آنجایی که محتواهای مورد جستوجو در خارج از شاد ارائه میشود، طبیعتا هزینههایی طبق مصوبات سازمان تنظیم مقررات برای دانشآموزان ایجاد خواهد کرد.
شاد در این اطلاعیه تصریح کرده که همچنان مراقبت از کودکان در فضای مجازی را وظیفه اصلی خود دانسته و تحت هیچ شرایطی از آن عدول نخواهد کرد.
بررسیهای خبرنگار صنایع مدرن نشان میدهد موتور جستجوی شاد گرافیک سادهای دارد و فقط امکان جستجوی کلمات در آن بدون فیلتردهی وجود دارد.
از سوی دیگر نتیجه جستجوها در این سایت تنها در بین منابع داخلی جستجو می کند و منابع خارجی را دربرنمیگیرد. این منابع بیشتر خبرگزاریهای داخلی و وبسایتهای سازمانها و ارگانهای دولتی است.
پیشتر آذری جهرمی وزیر ارتباطات پیشین گفته بود که امکان راه اندازی موتور جستجوی بومی با توجه به جمعیت ایران صرفه اقتصادی چندانی ندارد اما از آنسو تاکید کرده بود راه اندازی موتور جستجوی بومی برای یک قشر خاص مانند کارمندان یک نهاد بزرگ و یا دانش آموزان میتواند مثمر ثمر باشد.
این درحالی است که کاظم آیت اللهی، رئیس پیشین سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور و عضو فعلی شورای مرکزی این سازمان چند روز قبل گفته بود که از لحاظ نرم افزاری پروژههایی مانند جویشگر بومی و پویشگر بومی روندی طولانی مدت دارد و به برنامهای بسیار حساب شده نیاز دارد، لذا صرف میلیاردها تومان برای این پروژهها حرکت درستی به شمار نمیآید و تنها اتلاف هزینه و زمان خواهد داشت.