با اینکه ترامپ در کمپین خود به ندرت در مورد هوش مصنوعی صحبت کرده است، برخی از مواضع دیگر او میتواند بر این صنعت تاثیر بگذارد. برنامههای او برای محدود کردن ویزاهای H-1B و توسعه نفت و گاز ممکن است بر توانایی شرکتهای هوش مصنوعی برای جذب استعدادها و دسترسی به منابع محاسباتی تاثیر بگذارد.
این تنها عامل ابهام نیست. هفته گذشته، مایک جانسون، رئیس مجلس نمایندگان و یکی از حامیان ترامپ، اعلام کرد که جمهوریخواهان “احتمالاً” قانون دوحزبی CHIPS و علوم را لغو خواهند کرد. این قانون که به ابتکار دولت بایدن تصویب شد، هدفش تقویت تولید تراشههای نیمههادی در ایالات متحده است. ترامپ پیشتر با این قانون مخالفت کرده بود. پس از دریافت انتقاداتی از سوی دموکراتها، جانسون اظهار کرد که ترجیح میدهد قانون CHIPS را “بیشتر کارآمد کند.”
علاوه بر این، ایلان ماسک، میلیارد تکنولوژی و از حامیان مالی ترامپ، از طریق یک کمیته سیاسی کمکهای زیادی به کمپین ترامپ کرده است و به دنبال کسب نفوذ در تنظیم مقررات در دولت جدید است. شرکت هوش مصنوعی ماسک، xAI که مدل زبانی Grok-2 را تولید میکند، در کنار دیگر پروژههای او از جمله تسلا، اسپیسایکس، استارلینک، نورالینک و X (که پیشتر توییتر نام داشت) قرار دارد و ممکن است تحت حمایت دولت جدید تغییرات نظارتی به نفع این شرکتها صورت گیرد.
در صورت حذف مقررات فدرال، ایالتها چه نقشی خواهند داشت؟
اگر ترامپ مقررات فدرال هوش مصنوعی را کاهش دهد، دولتهای ایالتی ممکن است برای پر کردن این خلأ وارد عمل شوند. برای مثال، در مارس، تنسی قوانینی برای محافظت در برابر تقلید صدا با هوش مصنوعی تصویب کرد و در ماه می، کلرادو سیستمی برای نظارت بر پیادهسازی هوش مصنوعی ایجاد کرد. در سپتامبر، کالیفرنیا نیز مجموعهای از قوانین ایمنی هوش مصنوعی را تصویب کرد، از جمله الزامی برای انتشار جزئیات روشهای آموزش هوش مصنوعی و یک قانون ضد دیپفیک برای محافظت از چهره هنرمندان.
تا کنون مشخص نیست که سیاستهای ترامپ در حوزه هوش مصنوعی دقیقاً چه نمایی خواهد داشت، جز آن که به نظر میرسد متمایل به “کاهش مقررات در هر فرصت ممکن” است. او در کمپین خود وعده داده بود که از توسعه هوش مصنوعی با محوریت “آزادی بیان و رشد انسان” حمایت کند، اما جزئیات کمی ارائه کرد. او هوش مصنوعی را “بسیار خطرناک” توصیف کرده و به نیازهای بالای انرژی آن اشاره داشته است.
حامیان ترامپ در موسسه America First Policy پیشتر اعلام کردهاند که به دنبال ایجاد سیاستی برای “اولویت دادن به آمریکا در هوش مصنوعی” هستند. این موسسه طرحی پیشنهادی را برای کاهش مقررات و پیشبرد پروژههایی مشابه “پروژههای منهتن” جهت توسعه قابلیتهای نظامی هوش مصنوعی پیشنهاد کرده است.
در دولت قبلی، ترامپ دستورهای اجرایی در حوزه هوش مصنوعی امضا کرد که بر توسعه موسسات تحقیقاتی و اولویتدهی به توسعه هوش مصنوعی توسط سازمانهای فدرال تاکید داشت و همچنین بر حفظ آزادیهای مدنی و ارزشهای آمریکایی توجه داشت.
با این حال، با تغییر محیط هوش مصنوعی پس از ظهور مدلهای ChatGPT و مدلهای تولید تصویر، احتمالاً آن دستورها به عنوان راهنمایی برای سیاستهای آینده کارایی نخواهند داشت. برای جزئیات بیشتر، باید منتظر اتفاقات آینده باشیم.