ردپای دو ابر قدرت شرق در سقوط ارز های دیجیتال

ردپای دو ابر قدرت شرق در سقوط ارز های دیجیتال

قیمت بیت کوین و اتریوم دو غول بازار ارز های دیجیتال لحظه‌ای با سرعت زیادی مانند یک بهمن ویرانگر در حال سقوط هستند. بهمنی که با سیاست‌های چین و روسیه شکل گرفته است. وضع قوانین جدید این دو کشور باعث شده تا شاهد سقوط بازار ارز های دیجیتال باشیم. از همین رو بیت کوین در این هفته ۱۹.۲ درصد افت قیمت را تجربه کرد و به پایین‌ترین ارزش خود در شش ماه گذشته رسید. البته اوضاع اتریوم هم چندان جالب نیست، بطوریکه در این مدت با افت ارزش ۲۸.۲۴ درصد مواجه شده است.

البته این ارقام و درصدها به طور نسبی و تا لحظه نگارش این خبر درج شده است. چرا که نوسانات بازار ارز‌های دیجیتال به صورت لحظه‌ای تغییر می‌کند. در حال حاضر و تا به این لحظه، قیمت بیت کوین در کانال ۳۶ هزار و قیمت اتریوم در کانال ۲ هزار دلاری قرار گرفته است. در ادامه این مطلب دلایل سقوط رمز ارزها در ماه‌های اخیر بررسی خواهیم کرد. پس با ما همراه باشید.

 آغاز سقوط ارز های دیجیتال با ممنوعیت مکرر چین

به گزارش پایگاه خبری صنایع مدرن، سقوط ارزهای دیجیتال شدت بیشتری به خود گرفته است. ماجرا از آن‌جا شروع شد که چین برای چندمین بار معامله ارز های دیجیتال در کشورش را ممنوع کرد. این تحریم و تهدید که از سوی این دولت مسبوق به سابقه و از ابتدای تولد ارزهای دیجیتال شروع شده است، همواره بازار رمز ارزها را تحت تاثیز قرار داده است.

دولت چین از ابتدا با رمز ارزها میانه خوبی نداشت. کنترل غیر متمرکز بازار مالی برای حکومت‌هایی که نظام‌ متمرکز دارند، چندان جالب نیست. این دولت نخستین بار در سال ۲۰۰۹ معامله رمزارزها را ممنوع کرد. پس از آن دولت در سال ۲۰۱۳ اعلام کرد که موسسات مالی نباید تراکنش‌های مالی خود را با رمز ارزها انجام دهند. یکسال بعد از این ممنوعیت، چین این روند را تکرار کرد و از مسدود سازی تراکنش‌های که با رمز ارزها انجام می‌شوند، خبر داد.

در سال ۲۰۱۸ استخراج رمز ارز دوباره در چین ممنوع شد و همین امر سبب شد بیت کوین ۶۵ درصد سقوط کند. هفت ماه پیش خبر ممنوعیت ماینرها در چین بار دیگر بر روی بازار ارزهای دیجیتال تاثیر گذاشت. این اتفاق که مهاجرت بزرگ استخراج نام گرفت؛ ماینرهای که در استان‌های سین کیانگ، مغولستان داخلی، سیچوان و یونان بودند به قزاقستان، روسیه و آمریکای شمالی منتقل شدند. در این میان هش ریت بیت‌کوین تا ۵۰ درصد کاهش پیدا کرد. اما مدتی پس از آن قیمت بیت کوین به شکل چشمگیری افزایش پیدا کرد.

اخیرا هم دولت چین اعلام کرده است که فعالیت رمزارزها در این کشور ممنوع است. آن‌ها معتقدند این سیستم نفع اقتصادی دارد و از هدر رفت بیش از حد انرژی و کلاهبرداری جلوگیری خواهد کرد. از همین رو کارشناسان معتقدند که تحریم ارزهای دیجیتال از سوی دولت چین، از عوامل نوسانات ارزی این بازار است.

شائبه فعالیت زیرزمینی چین و روسیه درصنعت بلاک چین  

علاوه برچینی‌ها، روس‌ها نیز به صنعت رمز ارزها روی خوش نشان نمی‌دهند و برای آن‌ها خط و نشان کشیده است. دولتمردان این کشور اعلام کردند که ارزهای دیجیتال در پولشویی و ترروسیم کاربرد دارند و به همین دلیل از این به بعد تبادل و معامله آن‌ها در روسیه ممنوع خواهد بود. این موضوع اعتراض فعالان این صنعت را در پی داشته است و به اعتقاد برخی از کارشناسان، متخصصان IT، این کشور را به دلیل چنین قانونی ترک خواهند کرد.

عاقبت سیاست های دوگانه چین و روسیه

  بسیاری معتقدند این سیاست‌ها به معنی ترک ماینرها از چین و روسیه نیست و برای سقوط بازار و خرید گسترده رمز ارز از کف قیمت انجام شده است. تحلیل دیگری می‌گوید؛ ارزهای دیجیتال با تحریم و ممنوعیت از صحنه اقتصادی حذف نخواهند شد، زیرا تبادلات ارزی بدون سانسور و فرد به فرد، نوعی آزادی جهانی را به همراه آورده است. سیاست دو گانه چینی‌ها و روس‌ها مثل حکایت یک بام و دو هواست، اما تاریخ مصرف مشخصی دارد. در هر صورت باید منتظر ماند و دید که آیا مبادله رمز ارزها در این دو کشور به شکل زیر زمینی ادامه پیدا خواهد کرد و یا اینکه وجود ارزهای دیجیتال را در قالب قراردادهای روشن مالی خواهند پذیرفت.

→ خواندن مطلب قبلی

عرضه احتمالی گوشی Poco X4 در اسفند یا فروردین

خواندن مطلب بعدی ←

آیا گوشی گلکسی اس ۲۲ در ۹ فوریه (۲۰ بهمن) رونمایی خواهد شد؟

نوشتن نظر شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *