اخیرا محققان ژاپنی با استفاده از فناوری فیبر نوری و زیرساختهای نوآورانه توانستند به رکورد جدیدی برای سرعت انتقال اطلاعات دست پیدا کنند.
به گزارش پایگاه خبری صنایع مدرن و به نقل از نیو اطلس، ژاپنیها برای اولین بار توانستند به سرعت ۱.۰۲ پتابیت بر ثانیه برای انتقال اطلاعات و دادهها دست پیدا کنند. آنها برای دستیابی به چنین رکوردی از کابلهای فیبرنوری و زیرساختهای موجود استفاده کردند.
محققان موسسه ملی فناوری اطلاعات و ارتباطات ژاپن برای ثبت چنین رکوردی از سرعت انتقال دادهها، از نوعی فیبرنوری که به جای یک هسته از چهار هسته بهره میبرد، استفاده کردند. همچنین سیستم انتقال اطلاعات ساخته شده، به لطف فناوری موسوم به تقسیم طول موج چندگانه (WDM) از پهنای باند نوری بیش از ۲۰ هرتز پشتیبانی میکند.
محققان برای ثبت این رکورد از ۸۰۱ کانال طول موجی که در سه باند L، C و S پراکنده شدهاند، استفاده کردند. البته باند S در این رکوردشکنی به صورت آزمایشی مورد استفاده قرار گرفت.
در نهایت، محققان با کمک برخی فناوریهای تقویت نوری جدید و تنظیم کنندههای سیگنال، توانستند به رکورد ۱.۰۲ پتابیت بر ثانیه دست پیدا کنند و اطلاعات را از طریق کابل فیبرنوری به طول ۵۱.۷ کیلومتر انتقال دهند.
این میزان از سرعت حدودا ۱۰۰ هزار برابر سرعت اینترنت خانگی است که بیشتر افراد از آن استفاده میکنند. به گفته محققان ژاپنی، با سرعت ۱ پتابیت بر ثانیه، از نظر تئوری میتوان در طول یک ثانیه، ۱۰ میلیون کانال ویدیویی با وضوح ۸K را پخش کرد.
گفتنی است که دانشمندان ژاپنی پیش از این و در دسامبر سال ۲۰۲۱ نیز توانسته بودند به سرعتی بیش از ۱ پتابیت بر ثانیه برای انتقال اطلاعات و دادهها دست پیدا کننند. آنها در زمان مذکور به سرعت ۱.۰۱ پتابیت بر ثانیه رسیده بودند.