رییس انستیتو پاستور ایران از امکان استفاده از واکسن پاستوکووک برای کودکان، تولید هفته ای یک میلیون دز و ارسال مدارک برای گرفتن تاییدیه سازمان بهداشت جهانی این واکسن خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری صنایع مدرن، نشست خبری واکسن انستیتو پاستور با عنوان پاستوکووک صبح امروز در وزارت بهداشت برگزار شد.
در این نشست دکتر عیلرضا بیگلری، با اشاره به اثربخشی واکسن پاستوکووک، واکسن مشترک انستیتو پاستور ایران و انستیتو فینلای کوبا، گفت: کارآزمایی بالینی فاز سه واکسن پاستوکووک وقتی در کشور انجام شد که واریانت دلتا یا هندی در ایران شایع بود که اکثر واکسن ها در مقابل این واریانت، کارایی کمتری داشته اند.
به گفته او، واکسن پاستوکووک تنها واکسن دنیا است که از ابتدا برای آن، یادآور یا بوستر اختصاصی ساخته و طراحی شده است.
وی افزود: سال گذشته به فکر دُز بوستر واکسن پاستوکووک بودیم، در حالیکه اکنون سایر واکسن سازها متوجه شده اند که باید دُز بوستر را تزریق کنند.
دکتر بیگلری خاطرنشان کرد: در واکسن پاستوکووک یا سوبرانا، غیر از دو دُز اصلی، یک دُز دیگر ساخته شده که ایمنی را شدیدا تحریک نمی کند، بلکه فقط سلول های خاطره ای را بیدار می کند تا یادش باشد که چنین بیماری وجود دارد.
رییس انستیتو پاستور ایران همچنین درباره تولید انبوه پاستوکووک نیز بیان کرد: از شنبه هفته گذشته یک میلیون و ۲۰۰ هزار دُز از یک بچ بیش از شش میلیونی را تحویل وزارت بهداشت دادیم. اواخر این هفته مجددا حدود یک میلیون دوز از همین واکسن تقدیم وزارت بهداشت می شود. تولید و تحویل واکسن طوری برنامه ریزی شده که به طور متوسط هفته ای حداقل یک میلیون دُز را داشته باشیم.
دکتر بیگلری همچنین درباره تزریق واکسن پاستوکووک به کودکان بالای ۱۲ سال، عنوان کرد: با توجه به تایید سازمان غذا و دارو و سیاست های وزارت بهداشت، این واکسن آماده توزیع و تزریق به کودکان از رنج سنی ۳ تا ۱۸ سال است.
رییس انستیتوپاستور ایران در پاسخ به سوالی درخصوص اقدامات صورت گرفته برای اخذ مجوزهای بین المللی و تاییدیه سازمان جهانی بهداشت نیز گفت: با ویژگی های این واکسن و دقتی که در انجام کارآزمایی صورت گرفته و با توجه به اینکه در مقابل دو سوش واکسن گریز دنیا یعنی بتا (سوش آفریقای جنوبی) در کوبا و دلتا (سوش هندی) در ایران کارآزمایی ها صورت گرفته، مدارک دارد آماده می شود تا تحویل سازمان جهانی بهداشت شود و امید زیادی است که بتواند از سازمان جهانی بهداشت مجوزهای مربوطه را بگیرد.
دکتر بیگلری درخصوص چرایی تاخیر ورود واکسن پاستوکووک به سبد واکسیناسیون کشور، تصریح کرد: نکته ای که وجود دارد این است که در برنامه تولید همه واکسن های دنیا هیچ گاه زمان و حجمی که پیش بینی می شود، حتما به دست نمی آید. وی افزود: درباره واکسن پاستوکووک به این صورت بود که مجوز صادر شد، اما مجوز مشروط به این بود که گزارش کارآزمایی خودمان را به سازمان غذا و دارو تقدیم کنیم که بعد از این کار، کارشناسان سازمان غذا و دارو مجوز را صادر کردند که به نظر من هم با توجه به اینکه لازم است که رگولاتور از ایمنی و کارا بودن واکسن مطمئن شود، زمانی که صرف شد، ارزش داشت تا با اطمینان مجوز صادر شود.