رئیس پلیس امنیت اقتصادی وجود ماینرها در سازمانها و نهادها و موسسات دولتی را درحالی تایید کرد که هر روز اخبار نگران کننده تری منتشر می شود.
به گزارش پایگاه خبری صنایع مدرن، استخراج رمزارز این روزها محبوبیت روزافزونی پیدا کرده و بسیاری می خواهند از این طریق پول درآورند. اما وجود دستگاه های ماینر در مراکز دولتی موضوعی تامل برانگیز است.
سردار محمدرضا مقیمی رئیس پلیس امنیت اقتصادی درباره استخراج رمزارز در دستگاههای دولتی گفت: هنوز در بیشتر سازمانهای دولتی دستگاههای تولید رمزارز وجو دارد، اما اینکه کدام سازمان از این دستگاهها استفاده میکند و کدام سازمان استفاده نمیکند، باید بررسی شود.
او گفت: در برخی از سازمانها و نهادها و موسسات دولتی از ماینرها استفاده می شد، اما پس از مدتی بیشتر آنها از این دستگاهها استفاده نمیکردند.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: این نهادها الان ماینرها را در اختیار دارند و در نهادها و موسسات دولتی این مسئله وجود دارد. ما آمار داریم که کدام دستگاهها ماینر دارند اما قرار شده است که آنها استفاده نکنند. با این حال کدام یک در حال استفاده از آنها است باید بررسی شود.
قائله بورس
موضوع وجود دستگاه ماینر رمزارز در سازمانها و نهادها و موسسات دولتی وقتی جدی شد که چند روز قبل خبر وجود ماینرها در ساختمان بورس تایید شد و علی صحرایی مدیرعامل بورس تهران را ناچار به استعفا کرد.
در ادامه شرکت توزیع برق تهران بزرگ روز دهم مهر، کشف ۸۲ دستگاه ماینر غیر مجاز در ساختمان بورس را تایید کرد.
البته معاون سازمان بورس اعلام کرده بود این دستگاهها شخصی نبودهاند اما شرکت بورس تهران باید در این زمینه پاسخگو باشد، چرا که سهامدار دارد و سهامداران هم باید خواهان پاسخگویی باشند.
هفته گذشته کامبیز ناظریان سرپرست شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ اعلام کرد که تنها در ۶ ماه ابتدایی سال جاری، ۱۶۲ مزرعه غیرمجاز در پایتخت، کشف و با همراهی مراجع قضایی و انتظامی جمع آوری شده است.
خرداد ماه سردار مقیمی گفته بود که از ابتدای سال حدود ۳ هزار دستگاه ماینر کشف و ضبط شده است.
به نظر می رسد که این تعداد، جدای از دستگاه هایی باشد که در سازمانها و نهادها و موسسات دولتی وجود دارد و رئیس پلیس امنیت اقتصادی به آن اشاره می کند.
این درحالی است که سه روز قبل ابراهیم رئیسی در جلسه هیأت دولت به موضوع رمزارزها و اهمیت ساماندهی آن اشاره کرده بود.
اشاره رئیس جمهوری
رئیس جمهور گفته بود: با توجه به اینکه استخراج رمزارزهای فاقد مجوز، میتواند مشکلاتی در شبکه برق کشور ایجاد کند، ضرورت دارد با همکاری وزارتخانهها و دستگاههای ذیربط، مقررات استخراج رمزارزها بازنگری شود.
او گفته بود: در این زمینه انجام اقدامات بنیادین و پایدار برای جلوگیری از اتلاف و استفاده بیرویه ضرورت دارد.
نگرانی دادستانی
دو روز قبل علی القاصی مهر، دادستان عمومی و انقلاب تهران، هم در دیدار عصر امروز اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با رئیس قوه قضائیه یکی از چالشهای اقتصادی و اجتماعی حال حاضر کشور را موضوع رمز ارزها عنوان کرد و گفت: متأسفانه در شرایطی که صدها صرافی بهصورت مجازی اقدام به خرید و فروش ارز میکنند، فقدان اطلاعات کافی کاربران و همچنین شفاف نبودن اقدامات سبب وقوع جرایمی همچون پولشویی در این بستر شده است.
اظهارات بهارستانیها
طرح ساماندهی ارزهای دیجیتال در مجلس یکی از راهکارهایی است که برای مقابله با چنین بلبشویی مطرح است. اما این موضوع هم هنوز شکل جدی به خود نگرفته است. حداقل این اظهارنظر موید این نکته است؛ حسین جلالی، نماینده رفسنجان در مجلس، در تازهترین اظهارنظر خود با اشاره به ابعاد مختلف ارزهای دیجیتال پیشبینی کرده است که لایحه پیشنهادی به مجلس احتمالاً رد خواهد شد.
تصویب قانونی برای اخذ مالیات از ارزهای دیجیتال یکی دیگر از مسائلی است که زمزمه آن شنیده می شود.
غلامرضا مرحبا، سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس، گفته است احتمالاً در آینده ارزهای دیجیتال مشمول مالیات خواهند شد، اما باید نظرات دولت هم در این زمینه مورد بررسی قرار گیرد.
حال باید منتظر ماند و دید در نهایت مراجع تصمیم گیر و قانون گذاران چه راهکاری را اتخاذ می کنند. فراموش نکنیم که در این مدت ماینرها مشغول کارند.