اخیراً گزارشی جدید از تأثیر گوشیهای هوشمند بر روی نوجوانان منتشر شده است که بر اساس آن استفاده مداوم از اسمارتفونها منجر به کاهش سلامت روانی جوانان و نوجوانان میشود.
به گزارش پایگاه خبری صنایع مدرن، تحقیق مذکور توسط آزمایشگاه Sapien و در محدوده سنی ۱۸ تا ۲۴ سال انجام شد. بر اساس این مطالعه، قبل از پیدایش اینترنت و زمانی که افراد به ۱۸ سال میرسیدند، بین ۱۵ هزار تا ۲۵ هزار ساعت را صرف تعامل با همسالان و خانواده خود میکردند. اما پس از پیدایش اینترنت و فراگیر شدن آن بین جوانان و نوجوانان، این مقدار به ۱۵۰۰ تا ۵۰۰۰ ساعت کاهش پیدا کرده است.
دانشمند ارشد آزمایشگاه Sapien در رابطه با مطالعه مذکور اظهار داشت که کاهش تعامل اجتماعی منجر به عدم یا کند شدن روند یادگیری مهارتهای مهمی همچون نحوه خواندن، حالات چهره، زبان بدن، پاسخهای عاطفی و حل مشکلات میشود.
به گفته دانشمند ارشد این مطالعه، افراد و نوجوانانی که از مهارتهای مذکور بیبهره هستند، از جامعه فاصله گرفته و به سمت افسردگی و خودکشی سوق پیدا میکنند.
در نهایت، جمعآوری دادههای این تحقیق از ۳۴ کشور و پیش از همهگیری ویروس کرونا شروع شده و کاهش تعاملات جوانان دقیقاً از سال ۲۰۱۰ و مصادف با فراگیر شدن گوشیهای هوشمند در جهان آغاز شده است.