مهندسان کلمبیایی میخواهند با استفاده از لیزر و چاپگر سهبعدی یک آشپز شخصی دیجیتالی بسازند که میتواند هر آنچه که میخواهید بپزد.
به گزارش پایگاه خبری صنایع مدرن به نقل از ساینسدیلی، گروه غذای دیجیتال از آزمایشگاه دستگاههای خلاقانه پروفسور هود لیپسون یک آشپز تماما خودکار دیجیتال ساختهاند.
این گروه از سال ۲۰۰۷ تاکنون غذاهای سهبعدی را توسعه دادهاند و از آن زمان این موضوع مورد توجه شرکتهای تجاری نیز قرار گرفته است.
جاناتان بلاتینگر مدیر این پروژه میگوید در حالی که چاپگرها میتوانند با دقت میلیمتری مواد اولیه تولید کنند اما روش مشابهی برای گرم کردن مواد غذایی با چنین دقتی وجود ندارد.
در این مطالعه جدید که در ماه سپتامبر در مجله “npj Science of Food” منتشر شده است محققان روشهای مختلفی برای پخت و پز غذا را مورد بررسی قرار دادند.
آنها یک مرغ را تحت نور آبی با طول موج ۴۴۵ نانومتر و نور مادون قرمز با طول موج ۹۸۰ نانومتر قرار دادند. آنها این مرغ را توسط چاپگر سهبعدی با قطر سه میلیمتر چاپ کردند.
در این بررسی آنها جنبههای مختلفی از جمله عمق پختگی، تغییر رنگ، رطوبت و طعم گوشت پخته شده با لیزر را با گوشت پخته شده با اجاق مقایسه کردند.
آنها دریافتند که گوشت پخته شده با لیزر، ۵۰ درصد کمتر از گوشت پخته شده با اجاق حجم خود را از دست میدهد و دو برابر بیشتر رطوبت خود را حفظ میکند و طعم مشابهی با گوشت پخته شده توسط اجاق دارد.
بلاتینگر میگویدکسانی که این گوشتها را امتحان کردند گوشت مرغ پخته شده با لیزر را ترجیح دادند.