با بررسی گزارش درآمدزایی بازار گوشی های موبایل در سال 2021 به رشد 7 درصدی این صنعت نسبت سال 2020 پی خواهیم برد. طبق گزارش منتشر شده، کمپانیهای فعال این بازار در سال 2021 توانستند 447 میلیارد دلار درآمدزایی کنند. البته 375 میلیارد دلار از رقم مذکور مربوط به درآمدزایی 5 کمپانی و برند برتر این حوزه است. از همین رو در این مطلب پنج برند برتری که توانستند بیشتر سهم درآمدزایی موبایل در سال 2021 را به خود اختصاص دهند را با هم بررسی خواهیم کرد.
اپل (Apple)
اپل که چند سالی به عنوان برترین برند در تولید گوشیهای هوشمند شناخته میشود، باز هم توانست رتبه اول درآمدزایی بازار گوشی های موبایل در سال 2021 را به خود اختصاص دهد. این شرکت چند سال متوالی است که به عنوان عنوان پادشاه فروش اسمارتفونهای دنیا، رتبه اول درآمدزایی این صنعت را از آن خود کند.
طبق این گزارش، اپل در سال 2021 توانست 196 میلیارد دلار از فروش موبایلهای آیفون درآمدزایی کند. این رقم معادل 43 درصد کل درآمدزایی این صنعت در سال 2021 است. درآمد این کمپانی آمریکایی از فروش اسمارتفونهای باکیفیت خود در سال گذشته نسبت به 2020 با رشد 35 درصدی همراه بوده است.
در این گزارش به دلایل افزایش درآمد اپل در سال 2021 نیز پرداخته شده است که از جمله مهمترین آنها میتوان به عرضه آیفون 12 و 13 با فناوری 5G و پدید آمدن بازارهای نوظهور تایلند، هند، ویتنام و برزیل اشاره کرد.
سامسونگ (Samsung)
در رتبه دوم برترین برندها، رقیب گرد کلفت اپل یعنی سامسونگ، غول فناوری کره جنوبی قرار دارد. درآمد ناشی از فروش گوشیهای هوشمند این کمپانی در سال 2021 نسبت به 2020 با رشد 11 درصدی داشت و توانست 72 میلیارد دلار از این صنعت پولساز را به خود اختصاص دهد.
میانگین قیمت گوشیهای سامسونگ در سال 2020 با رشدی 5 درصدی به 263 دلار رسید. این شرکت کرهای همچنین توانست سهم بازار جهانی خود را در اواسط سال گذشته افزایش دهد. از جمله دلایلی که منجر به افزایش درآمد سامسونگ در سال 2021 شد، میتوان به عرضه پرچمداران سری گلکسی اس و رشد فروش اسمارتفونهای 5G اشاره کرد.
سامسونگ همچنین در سال گذشته از سری جدید گوشیهای تاشو خود یعنی Z fold3 5G و Z Flip3 5G رونمایی کرد تا با نوآوری و خلاقیت، سهم بیشتری از فروش گوشیهای تاشو در بازار را به خود اختصاص دهد. کاربران هم از این محصولات استقبال خوبی داشتند و Samsung با عرضه 3 برابری نسبت به 2020، توانست درآمد ناشی از فروش اسمارتفونهای تاشو خود را بیشتر کند.
شیائومی (Xiaomi)
رتبه سوم این لیست به شیائومی، کمپانی مطرح و نام آشنا چینی اختصاص دارد. درآمد این شرکت چینی ناشی از فروش گوشیهای هوشمند در سال 2020، 24 میلیارد دلار برآورد شده بود که این رقم در سال گذشته با رشد 49 درصدی به 36 میلیارد دلار افزایش پیدا کرد.
رشد درآمد شیائومی ناشی از فروش اسمارتفونها دلایل مختلفی دارد که از جمله میتوان به افزایش فروش گوشیهای میان رده سری پوکو و ردمی اشاره کرد.
در هند که بزرگترین بازار گوشیهای شیائومی به حساب میآید، اسمارتفونهای این شرکت با رشد 39 درصدی نسبت به سال گذشته با میانگین قیمت 250 دلار عرضه شدند.
اوپو (Oppo)
اپو و وان پلاس که چند سالی است به عنوان یک سازنده قدرتمند به حوزه ساخت گوشیهای هوشمند ورود کردهاند، سال گذشته توانستند درآمد فوقالعادهای از فروش اسمارتفونها را کسب کرده و در رده چهارم برترین برندها قرار بگیرید.
این دو برند که در یک مرکز واحد فعالیت خود را پیش میبرند، با رشد 47 درصدی توانستند درآمد خود در سال گذشته را به 37 میلیارد دلار برساند. گوشیهای سری Find X3، Reno 6 و OnePlus 9 در صدر پرفروشترین اسمارتفونهای این دو برند قرار داشتند.
عرضه بیشتر محصولات 5G و گسترش بازار به چین و کشورهای اروپایی از جمله دلایل موفقیت وان پلاس و اوپو در سال گذشته است. از همین رو اسمارتفونهای با پشتیبانی از فناوری 5G ، پنجاه درصد از سری موبایلهای این دو برند را تشکیل میدهند. این در حالی است که این رقم در سال 2020، 28 درصد بود.
ویوو (Vivo)
آخرین رتبه در این لیست، متعلق به برند چینی ویوو است. عمده کاربران و مشتریان گوشیهای هوشمند این شرکت، عموعا چینی هستند و به نوعی یکی از پرفروشترین برندها در این کشور به حساب میآید. ویوو در سال گذشته با رشد 43 درصدی توانست از فروش اسمارتفونهای خود 34 میلیارد دلار درآمدزایی کند.
از جمله دلایلی که باعث شد تا درآمد ویوو به بیش از 34 میلیارد دلار برسد، میتوان به استقبال خوب کاربران از پرچمداران این برند و عرضه محصولات گسترده در رنجهای قیمتی مختلف اشاره کرد.
منبع: gizmochina