براساس مطالعات صورتگرفته در یک پژوهش، دولتها تعداد مرگومیرهای کرونا را بهشدت کمتر از آمار واقعی گزارش کردهاند و تعداد جانباختگان سه برابر بیشتر از آمار واقعی است.
به گزارش پایگاه خبری صنایع مدرن و به نقل از سی تی جی ان، طبق آمار رسمی که از مرگومیرهای کرونا منتشر شده است، این ویروس تا پایان سال ۲۰۲۱ جان ۵.۹ میلیون نفر را گرفته است. اما این عدد با آمار واقعی تفاوت فاحشی دارد و بر اساس تحلیل گروهی از محققان این رقم میتواند بیش از ۱۸.۲ میلیون نفر باشد.
گروهی از محققان، ارقام مرگومیر کرونا را بهوسیله دادههای مختلف از ۱۹۱ کشور در بازه زمانی اول ژانویه ۲۰۲۰ تا ۳۱ دسامبر ۲۰۲۱ محاسبه کردهاند.
محققان با استفاده از دادههای مربوط به مرگومیرهای منتشر شده از سوی دولتها در یک بازه زمانی ۱۱ ساله (۲۰۰۹ تا ۲۰۲۰) توانستند میزان مرگومیرهای ناشی از کرونا از زمان همهگیری را تا پایان سال ۲۰۲۱ تخمین بزنند.
از همین رو محققان با استناد به مطالعات و تحقیقات خود به این نتیجه رسیدند که تفاوت بسیار فاحشی میان آمار واقعی مرگومیر ناشی از کرونا و آمار منتشر شده از سوی دولتها وجود دارد.
البته این گروه تحقیقاتی مدعی هستند که عدم تشخیص دقیق و مشکلات مرتبط با آن ممکن است باعث بهوجودآمدن چنین اختلافی شده باشد.
به گفته این گروه از تحلیلگران، کشورهای درحال توسعه از زمان شروع همهگیری کووید-۱۹ با مشکلاتی همچون کمبود کیتهای آزمایشی دستوپنجه نرم میکنند. از همین رو بسیاری از مسئولان و مدیران بهداشتی کشورها راهی برای تشخیص عفونت افراد نداشتند.
دکتر هایدوینگ وانگ، یکی از نویسندگان اصلی این پژوهش درباره ادعاهای این گروه تحقیقاتی گفت:
درک آمار واقعی مرگومیر ناشی از همهگیری کووید-۱۹ برای تصمیمگیری مؤثر در سلامت عمومی بسیار حیاتی است. دادهها در چندین کشور از جمله سوئد و هلند حاکی از آن که کووید-۱۹ عامل اصلی و مستقیم مرگومیرها بوده است
در بخشی دیگر از این پژوهش به مناطقی که بیشترین تلفات را داشتهاند، اشاره شده است. در همین راستا، کشورهای واقع در جنوب شرق آسیا با ۵.۳ میلیون مرگ و میر بیشترین تلفات را ناشی از کووید-۱۹ داشتهاند. شمال آفریقا و خاورمیانه با ۱.۷ میلیون و کشورهای اروپا شرقی با ۱.۴ میلیون جانباخته در جایگاههای بعدی قرار دارند.