شرکتهای سازنده تراشه برای حل مشکل کمبود چیپست در سرتاسر جهان در حال سرمایه گذاری هنگفت بر روی توسعه تاسیسات و بخشهای تحقیقاتی خود هستند.
به گزارش پایگاه خبری صنایع مدرن و به نقل از سی ان بی سی، غولهای تولید کننده با سرمایه گذاریهای میلیاردی به دنبال حل معضل کمبود چیپست در دنیا هستند.
کمپانی TSMC، یکی بزرگترین تولیدکنندگان تراشه در دنیا تصمیم دارد که در طی سه سال آینده بر روی توسعه و تحقیقات کمپانی خود، ۱۰۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری کند تا حجم تولیدات را بیشتر کرده و بخشی از مشکل کمبود چیپست در دنیا را حل کند.
این شرکت در ژانویه سال جاری اعلام کرد که امسال بین ۴۰ تا ۴۴ میلیارد دلار هزینه خواهد کرد تا در راستای برآورده ساختن تقاضای بیش از عرضه چیپستها گامی مهم بردارد. این میزان از سرمایه گذاری تی اس ام سی در حالی انجام میشود که سال گذشته فقط ۳۰ میلیارد دلار برای توسعه هزینه کرده بود.
کمپانی TSMC، یک شرکت تایوانی واقع در شهر شینژو است که ارزش آن بیش از ۶۰۰ میلیارد دلار برآورد میشود. تی اس ام سی برای حل مشکل تراشه در نظر دارد که از ۴۰ میلیارد هزینه، ۱۲ میلیارد را به ساخت کارخانههای در آمریکا و ژاپن اختصاص دهد.
البته TSMC تنها سازندهای نیست که برای تولید چیپست در سرتاسر جهان میلیاردها دلار هزینه میکند. چراکه اخیرا اینتل رقیب TSMC نیز در اطلاعیهای اعلام کرد که برای ساخت دو کارخانه تراشه سازی در آریزونا آمریکا ۲۰ میلیارد دلار هزینه خواهد کرد.
سامسونگ سومین شرکتی است که قصد دارد با هزینههای میلیاردی بخش از مشکل کمبود تراشه در جهان را حل کند. این شرکت به صورت دقیق و رسمی اعلام نکرده که برای افزایش تولید تراشه در سال ۲۰۲۲ چه مقدار هزینه خواهد کرد؛ اما ماه گذشته گزارشی را منتشر کرد که در آن اعلام کرده بود که حدود ۹۰ درصد از هزینههای ۴۰ میلیارد دلاری Samsung در سال ۲۰۲۱، صرف تولید تراشه شده است.
با همه این تفاسیر، شرکت تحقیقاتی گارتنر در گزارشی اعلام کرد که شرکتهای نیمه هادی در سرتاسر جهان در سال ۲۰۲۱ برای رفع مشکل کمبود تراشه ۱۴۶ میلیارد دلار برای ایجاد ظرفیت، تولید جدید و تحقیقات هزینه کردهاند که ۶۰ درصد هزینهها توسط سه شرکت سامسونگ، Tsmc و اینتل انجام شده است