آبله میمون که اخیراً بهعنوان یک همهگیری جدید موجب نگرانی مسئولان و مدیران سازمان جهانی بهداشت شده است، راههای مختلفی برای انتقال دارد.
به گزارش پایگاه خبری صنایع مدرن، نوید شفیق، فوقتخصص مراقبتهای ویژه در گفتگو با مهر اظهار داشت که آبله میمون یک بیماری جدید نیست و از سالهای دور نیز شناسایی شده است.
به گفته وی، انتقال این بیماری از انسان به انسان از طریق ترشحات تنفسی بزرگ است و برعکس کرونا، از طریق هوای محیط قابل انتقال نیست.
فوقتخصص مراقبتهای ویژه با اشاره به اینکه روابط و تماسهای نزدیک باعث انتقال بیماری مذکور میشود، گفت: این ویروس احتمالاً از طریق روابط و ارتباطات جنسی نیز منتقل شود.
شفیق همچنین به علائم و نشانههای آبله میمون اشاره کرد و اظهار داشت که این بیماری در ابتدا به شکل سرماخوردگی و آنفولانزا نمایان میشود و بعد از 6 تا 12 روز، با بزرگ شدن غدد لنفاوی، بثورات پوستی به شکل آبله بروز میکند.
وی در بخش دیگری از گفتگو خود تاکید داشت که این بیماری نمیتواند مانند پاندمی کرونا شیوع پیدا کند اما با این حال، طبیعی است که افراد نگران آبله میمون شوند.
دکتر شفیق همچنین تاکید داشت که مرگ و میر ناشی از این بیماری زیاد نیست، اما بهطور کلی اگر موارد ابتلا زیاد شود، به طبع تعداد مرگ و میرها نیز بیشتر خواهد شد.