برای نخستین بار در جهان یک ریز تراشه به شبکیه چشم پیرزن 88 ساله پیوند زده شد و او را از خطر نابینایی نجات داد.
به گزارش پایگاه خبری صنایع مدرن و به نقل از گاردین، این عمل در بیمارستان مولدفیلدز که از سال ۱۹۴۸ به عنوان یکی از مهمترین بیمارستانهای انگستان محسوب میشود، انجام شده است.
در این عمل جراحی، ریز تراشه به شبکیه چشم بیمار پیوند زده شد. اما این تمام ماجرا نیست، چراکه بینایی زن به وسیله عینکی که بر روی چشم بیمار قرار میگیرد و به کامپیوتر متصل است، فراهم میشود.
شایان ذکر است، این بیمار به “دژنراسیون ماکولا” یا “تخریب لکه زرد” که مخصوص افراد مسن است، مبتلا بوده که امکان دید کامل را از افراد سلب میکند.
تخریب لکه زرد یا ماکولا، به مرور زمان قدرت عصبی چشم را از بین میبرد و دراز مدت باعث نابینایی فرد مبتلا میشود. طبق آمارها 12 درصد افراد بالای 80 سال از این عارضه چشمی رنج میبرند.
الگورتیمهای هوش مصنوعی بر روی عینک متمرکز شده؛ مهم ترین بخش این اتفاق است. در این فرایند، تصاویر به صورت سیگنال الکتریکی از عینک به مغز ارسال میشود.
کارشناسان معتقدند؛ این عمل مبتکرانه، درمان افرادی که به عارضه دژنراسیون ماکولا مبتلا شدهاند را تسهیل خواهد کرد.
گفتنی است این ریز تراشه، باعث امیدواری بسیاری از بیماران مبتلا به عارضه چشمی شده و آنها را نسبت به بهرهمندی دوباره از نعمت بینایی دلگرم کرده است. به همین دلیل این اختراع، اتفاق مهمی در حوزه پزشکی به حساب میآید.
این عمل چشمی اولین اتفاق مهم پزشکان در این بیمارستان نیست. چرا که آنها در ماه نوامبر سال گذشته یک چشم مصنوعی که با چاپگر انگلیسی ساخته شده بود را در همین بیمارستان به چشم یک بیمار پیوند زده بودند.