محققان و دانشمندان استرالیایی اخیراً نوعی علف دریایی را کشف کردهاند که به گفته خودشان بزرگترین گیاه جهان بر روی کره زمین است.
به گزارش پایگاه خبری صنایع به نقل از گاردین، بزرگترین گیاه جهان کشف شده در فضایی به مساحت ۲۰۰ کیلومتر مربع رشد کرده است. برای پی بردن به بزرگی این رقم باید بگوییم که مساحت مشهد، یکی از کلانشهرهای ایران حدودا ۲۰۰ کیلومتر است. در واقع این گیاه در فضایی به اندازه شهر مشهد رشد کرده است.
به گفته محققان استرالیایی، دانههای این گیاه حدوداً ۴۵۰۰ سال قبل در مکانی ایدهال به نام خلیج کوسهها و بدون دخالت انسان کاشته شده بودند و در حال حاضر ۲۰۰ کیلومتر از این گیاه رشد کرده است.
این گیاه دریایی که “پوزیدونیا استرالیایی” نام دارد، در سواحل جنوبی استرالیا دیده میشود و محققان ابتدا با بررسی ساختار ژنتیکی گیاه قرار گرفته سردرگم شدند. چراکه نمونههای برگرفته از یک نقطه در مقایسه با نمونههای که در فاصله ۱۸۰ کیلومتری قرار داشتند، متفاوت بودند و در آن جا نمونههای از پوزیدونیا استرالیایی وجود نداشت.
محققان پس از آن حدود ۱۸ هزار نشانگر را بررسی کردند تا به تمایز در نمونههای انتخاب شده دست پیدا کنند که در ادامه تحقیقات خود به این نتیجه رسیدند که علف دریایی کشف شده بهوسیله ساقههای زیرزمینی و به همان روش گسترش چمن، رشد کرده است.
به گفته جین اجلو، دانشجویی دانشگاه وسترن استرالیا، علف کشف شده مذکور بهاحتمال بسیار زیاد از یک دانه رشد کرده و مانند یک چمنزار گسترش یافته است. وی همچنین تاکید داشت که ساقههای این گیاه هرساله ۳۵ سانتیمتر رشد میکند.